Τη δική του αποτίμηση για το αποτέλεσμα των εκλογών έκανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, λέγοντας πως δεν υπάρχει αγωνία για τη δεύτερη κάλπη αλλά υπάρχει συνείδηση της ευθύνης. «Πιστεύουμε πως αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι η αυτοδυναμία. Η δεύτερη εκλογή δεν θέλει αλαζονείες. Όλα τα στελέχη είναι συντεταγμένα πίσω από την γραμμή που χάραξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης», τόνισε και υπογράμμισε:

«Δεν θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Η στρατηγική μας είναι να κερδίζουμε τη πίστη των πολιτών και να μην στρεφόμαστε εναντίον των κομμάτων. Πρέπει να κινητοποιηθούμε σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχουν ορισμένες σκόπιμες παρανοήσεις που δεν αφορούν τη ΝΔ. Τη στάση μας στα εθνικά θέματα, όπως της Χιμάρας, δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κάποιος. Η ελληνική μειονότητα δεν υποτάσσεται.

Η ΝΔ είναι ένα λαϊκό κόμμα και όχι λαϊκίστικο. Είναι πατριωτικό κόμμα και όχι εθνικιστικό. Όσον αφορά την πιθανή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Άγιο Όρος, δεν το γνωρίζω επίσημα αλλά εάν γίνει τότε θα είναι για να επιβεβαίωση τη σχέση της ΝΔ με την παράδοση».