Τις ευχές του σε όλους τους Έληνες και τις Ελληνίδες κάνει για τον καιρνουργιο χρόνο ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιώργος Κουμουτσάκος. Σε επιστολή που δημοσίευσε στα μέσα ενημέρωσης τόνισε τα εξής:

«Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,Λίγες ώρες πριν το 2023 γίνει παρελθόν και το 2024 γίνει το νέο μας παρόν, μαζί με τις ευχές μου, αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας έναν πιο προσωπικό απολογισμό για τη χρονιά που φεύγει και μερικές σκέψεις για τη χρονιά που έρχεται.Τα προηγούμενα 14 χρόνια με πολλούς από εσάς συναντηθήκαμε και  γνωριστήκαμε στο πεδίο της πολιτικής. Γίναμε φίλοι.
 
Μας έδεσε από την αρχή μια κοινή αντίληψη. Να πορευτούμε σε αυτόν το δύσκολο δρόμο με αξιοπρέπεια και εντιμότητα. Με αρχές ξεκάθαρες και απαράβατες. Με σκοπό να συμβάλουμε με τις δυνάμεις μας στη διαρκή προσπάθεια για μια ισχυρότερη και καλύτερη για όλους Πατρίδα. Δεν αθετήσαμε τη δέσμευσή μας. Προχωρήσαμε μαζί με το κεφάλι ψηλά, το βλέμμα καθαρό και ευθύ.  
 
Η πολιτική είναι απρόβλεπτη. Έχει χαρές και λύπες. Ζήσαμε μαζί και τις δύο.
 
Παρά τις 27 χιλιάδες ψήφους με τις οποίες με τιμήσατε, οι ιδιαιτερότητες του εκλογικού νόμου και του αλγόριθμου  δεν επέτρεψαν τη συνέχεια της παρουσίας μου στη Βουλή των Ελλήνων. Έγιναν όμως αφορμή να ξαναπιάσω το νήμα του επαγγέλματός μου που πάντα αγαπούσα.

Επέστρεψα στο Υπουργείο των Εξωτερικών, στη Διπλωματική Υπηρεσία της χώρας μας. Αισθάνομαι υπερήφανος που είμαι μέλος της. Με εντολή του Πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, ανέλαβα την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην UNESCO ως Μόνιμος Αντιπρόσωπός της. Τον ευχαριστώ πολύ για την τιμή αυτή.

Επίσημα, η αποστολή μου στην UNESCO ξεκίνησε την 21η Δεκεμβρίου, ημέρα επίδοσης των διαπιστευτηρίων μου.
 
Καθήκον μου είναι να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στη μεγαλύτερη δυνατή ανάδειξη της Ελλάδας ως μίας χώρας που πιστεύει στην πολυμερή συνεργασία και εργάζεται για αυτήν. Που προωθεί σε διεθνές επίπεδο το διάλογο στις επιστήμες, στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό. Ως μίας χώρας με διακριτό, έντονο αποτύπωμα στην προώθηση της σταθερότητας και της ειρήνης, ειδικά στους σημερινούς πολύ δύσκολους καιρούς. Σε αυτήν την προσπάθεια πολύτιμο κεφάλαιο και εφόδιο είναι ο πολιτισμός μας, η μοναδική πολιτιστική μας κληρονομιά που μας κάνει «υπερδύναμη» ήπιας ισχύος.

Ένα νέο κεφάλαιο ξεκίνησε λοιπόν. Το βιβλίο όμως παραμένει το ίδιο. Η ουσία της δράσης  μου δεν αλλάζει. Με τα νέα μου καθήκοντα  συνεχίζω να υπηρετώ τη χώρα μας με επιμονή και αφοσίωση.  Αυτή άλλωστε ήταν πάντα η εντολή της ψήφου και της στήριξής σας.Σας ευχαριστώ μέσα απ´την καρδιά μου για την εμπιστοσύνη, τη φιλία και την αγάπη που, με κάθε ευκαιρία, συνεχίζετε να μου εκφράζετε. Μου δίνετε χαρά και δύναμη.

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,Τα νέα μου καθήκοντα ως δημοσίου λειτουργού επιβάλλουν θεσμικά να ολοκληρωθεί εδώ ο κύκλος αυτής της μορφής  επικοινωνίας μας.Σας εύχομαι με όλη μου τη δύναμη μια ευτυχισμένη, φωτεινή, γεμάτη υγεία και προκοπή Νέα Χρονιά για εσάς και τις οικογένειές σας».