Σχέδιο επαναπατρισμού των ψηφοφόρων που είχαν αυτομολήσει στον ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια ετοιμάζει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στο πλαίσιο αυτό και μέχρι τις κάλπες της 25ης Ιουνίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να πυκνώσει τα καλέσματά του για επιστροφή τους στην πατρογονική εστία.

Το μήνυμά του θα έχει αποδέκτη τον άγνωστο πασόκο που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και όχι, όπως γράφει η «Απογευματινή», επώνυμους που βρέθηκαν στις τάξεις της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμμετέχοντας ενεργά στον πόλεμο κατά του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό άλλωστε φάνηκε την Πέμπτη το βράδυ μιλώντας στο δελτίο του ΑΝΤΙ από όπου έκανε μια αναπάντεχη αναφορά στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούση επαναφέροντας στο προσκήνιο την υπόθεση της βίλας του στην Πάρο.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Ανδρουλάκης ναι μεν άσκησε κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ για τον τρόπο που μοίρασε τις επιστρεπτέες, ωστόσο στόχος του ήταν να χτυπήσει τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που ευνοήθηκε από αυτήν την παροχή. Το παράδειγμα είναι η υπόθεση Ραγκούση: γιατί να παίρνει επιστρεπτέα προκαταβολή κάποιος που εκμεταλλεύεται οικονομικά το σπίτι του με βραχυχρόνια μίσθωση; Είναι παραγωγική επένδυση; Είναι κομμάτι της παραγωγικής οικονομίας, αναρωτήθηκε.