Ένταση προκλήθηκε μεταξύ του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος Στέφανου Ξεκαλάκη και του διευθυντή του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους στο πάνελ της εκπομπής «One Talk» με παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή.

Ο λόγος που ανέβασαν τους τόνους τα στελέχη των δύο κομμάτων ήταν το γεγονός ότι ο κ. Ξεκαλάκης δυσκολευόταν να απαντήσει στην ερώτηση που του έκανε πολλές φορές ο κ. Ρωμανός σχετικά με την κοστολόγηση του προεκλογικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο διάλογος

Συγκεκριμένα, η μεταξύ τους διάδραση ξεκίνησε με τον διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ να ρωτάει τον κ. Ξεκαλάκη αν το κόμμα του «έχει δώσει ένα αναλυτικό κοστολογημένο πρόγραμμα», με τον τελευταίο να απαντάει θετικά και τον κ. Ρωμανό να συνεχίζει, λέγοντας πως δεν το έχει «δει πουθενά». 

Στη συνέχεια, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επανήλθε στο θέμα της Υγείας, για το οποίο μιλούσε, με τον κ. Ρωμανό να επανέρχεται στο ερώτημα που του έκανε και νωρίτερα, χωρίς, ωστόσο, να λαμβάνει μία συγκεκριμένη απάντηση και να καταλήγει στο συμπέρασμα πως «δεν έχουν κοστολόγηση, λένε συνθήματα».

Από πλευράς του, ο κ. Ξεκαλάκης εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Ρωμανό για το γεγονός πως η κυβέρνηση της ΝΔ όλο το προηγούμενο διάστημα δεν μείωσε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, κάτι που «απεδείχθη ότι με τόσο αυξημένο φόρο, η κατανάλωση μειώθηκε, ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε έσοδα από εκεί». Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «άσχετη» τη Νέα Δημοκρατία.

Η απάντηση που περιμένει ο Ρωμανός

Παρ' όλα αυτά, αξίζει να αναφερθεί πως ο κ. Ρωμανός και σήμερα κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA επέμεινε πως δεν έχει ακούσει ακόμα κάτι σχετικά με την κοστολόγηση του προγράμματος που έχει παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε: «Η ΝΔ έχει συνέπεια. Προσπαθούμε να αναδείξουμε τα προβλήματα του κόσμου. Το θετικό της δεύτερης κάλπης είναι πως θα μιλήσουμε για το πρόγραμμα μας. Δεν έχω ακούσει κοστολόγηση από το ΠΑΣΟΚ. Επειδή κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως είναι χορηγός μας, εγώ δεν έχω δει μία κοστολόγηση από εκείνους. Οι πολίτες σε αυτήν τη νέα κάλπη ψηφίζουν κυβέρνηση».