Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» βρέθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης, όπου αναφέρθηκε στο στόχο που έχει θέσει το κόμμα του μπροστά στις επόμενες νέες εκλογές.

Επίσης, ο κ. Γαϊτάνης αναφέρθηκε και στο σενάριο η ΝΔ να συνεργαστεί με κάποιο άλλο κόμμα σε περίπτωση που δε βγει αυτοδύναμη. 

«Υπάρχουν και οι πολιτικές διαφορές»

Αρχικά, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις του κόμματος.

Όπως είπε: «Ο στόχος μας από την αρχή ήταν η αυτοδυναμία, όχι γιατί είμαστε Ν.Δ. και θέλουμε να κερδίζουμε και να είμαστε αυτοδύναμοι, αλλά γιατί η αυτοδυναμία εξυπηρετεί καλύτερα την σταθερότητα της χώρας. Μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεπάγεται μία ισχυρή Ελλάδα. Όλα τα κόμματα ξεκινάνε από το μηδέν και η κάλπη της 25 Ιουνίου είναι άδεια. Διεκδικούμε να πάρουμε ένα υψηλό ποσοστό που θα ”κλειδώσει” την αυτοδυναμία».

Στη συνέχεια, ο κ. Γαϊτάνης σχολίασε και την πιθανότητα να υπάρξει κάποια συνεργασία μετά τις εκλογές: «Υπάρχουν και οι πολιτικές διαφορές. Το ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισε τους νόμους για την αξιολόγηση, δεν έχει εγκρίνει τις αλλαγές στον ΕΦΚΑ. Όλα αυτά είναι θέματα που πρέπει να τα λάβουν υπόψιν οι συμπολίτες μας».