Ηττημένος σε αυτές τις εκλογές, εκτός φυσικά από τον Αλέξη Τσίπρα, ήταν και ο Γιάνης Βαρουφάκης, του οποίο το κόμμα, το ΜέΡΑ25, κατέγραψε το χαμηλό ποσοστό του (μόλις) 2,6% και φυσικά βρέθηκε εκτός Βουλής.

Πλέον, ο Γιάνης Βαρουφάκης, επιχειρεί ανασύνταξη δυνάμεων, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου και κάλεσε ήδη τις «προοδευτικές δυνάμεις» να βάλουν το κόμμα του στη βουλή. Σε νέα του ανάρτηση, ο κ. Βαρουφάκης απηύθυνε έκκληση στους «πραγματικούς πιστούς» και σχολιάστηκε από τη γνωστή Ολλανδή δημοσιογράφο Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, που δείχνει να μην έχει συνέλθει από τη συντριβή της Αριστεράς στις εκλογές.

Στην ανάρτησή του ο γραμματέας του κόμματος ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει: «Αυτή είναι η στιγμή για τους αληθινούς πιστούς. Αυτή είναι η στιγμή για θάρρος. Θα νικήσουμε» με την Ολλανδή δημοσιογράφο Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ να απαντά: «Είμαι σε απόλυτο σοκ. Δεν μπορώ να αναπνεύσω. Τα έχω χαμένα».

Δείτε τον διάλογο Βαρουφάκη-Μπέουχελ:

Η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ έγινε γνωστή και ως «η Ολλανδή δημοσιογράφος με το κόκκινο καπέλο», όταν το 2021 επιτέθηκε προκλητικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώπιον του Ολλανδού ομολόγου του Μαρκ Ρούτε, στο Μαξίμου, ρωτώντας «Πότε θα σταματήσετε να λέτε ψέματα για τα push backs και για όσα συμβαίνουν με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε τότε οργισμένος:

«Ξέρω ότι στην Ολλανδία έχετε την κουλτούρα να ρωτάτε ευθέως τις ερωτήσεις στους πολιτικούς, κάτι το οποίο και σέβομαι. Αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ είναι να έρχεστε σε αυτό το κτίριο και να προσβάλλετε εμένα ή τον ελληνικό λαό με κατηγορίες και εκφράσεις που δεν συνοδεύονται από χειροπιαστές αποδείξεις, όταν αυτή η χώρα μάχεται με το μεταναστευτικό πρόβλημα και έχει σώσει ζωές στη θάλασσα. Το κάνουμε αυτό κάθε ημέρα. Αντί να ρίχνετε το φταίξιμο στην Ελλάδα, να ρίξετε το φταίξιμο σε εκείνους που εργαλειοποιούν συστηματικά το μεταναστευτικό ζήτημα».

Η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ είχε συλληφθεί το 2020 στην Ύδρα, όπου ζούσε τον περισσότερο καιρό καθώς εργαζόταν ως ανταποκρίτρια ΜΜΕ από το εξωτερικό στη χώρα μας. Η Μπέουχελ είχε συλληφθεί επειδή φιλοξενούσε στο σπίτι της έναν 23χρονο Αφγανό, που είχε αιτηθεί άσυλο, δίχως ωστόσο το αίτημά του αυτό να λάβει έγκριση.

Η Ολλανδή κατηγορήθηκε τότε για διευκόλυνση παράνομης διαμονής αλλοδαπού στη χώρα και σύμφωνα με δηλώσεις της τότε στον Guardian, όλα ξεκίνησαν όταν κάποιος κάτοικος της Υδρας κάλεσε την αστυνομία και ειδοποίησε για την παρουσία του 23χρονου Fridoon από το Αφγανιστάν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ «αγκάλιασε» τότε την Ολλανδή, η οποία συμμετείχε ακόμη και σε πορείες στην Αθήνα, φορώντας πάντα το κόκκινο καπέλο, ώσπου στα τέλη του 2021 ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επιστρέψει οριστικά στη χώρα της.