Άρχισαν τα όργανα στην Κουμουνδούρου καθώς τα εσωκομματικά αλληλομαχαιρώματα μετά τον εκλογικό καταποντισμό δίνουν και παίρνουν, ενώ από τα εσωκομματικά πυρά εκατέρωθεν, τα «σκάγια» παίρνουν και τον Αλέξη Τσίπρα.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις στο πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από τον Δημήτρη Παπαδημούλη που ζήτησε ομάδα «εποπτείας-Τσίπρα», από Αχτσιόγλου, Χαρίτση και Ηλιόπουλο σκυτάλη πήρε ο Δημήτρης Βίτσας επιρρίπτοντας ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο Δημήτρης Βίτσας σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών στο ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στο κλίμα που υπάρχει στο κόμμα του, ενώ απέφυγε να απαντήσει για το αν ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να παραδώσει την σκυτάλη.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας «είναι πολύ νέος ακόμα, είναι μόλις 49 ετών, κάποιοι ξεκινάνε τώρα την πολιτική τους καριέρα», ενώ σημείωσε πως ο ίδιος πήρε το κόμμα και το έκανε κυβέρνηση.

«Σαφέστατα έχει και αυτός ευθύνη για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα. Νομίζω ότι έχει πρώτο λόγο για την επόμενη πορεία του κόμματος, δηλαδή αν θέλει να παραμείνει ή αν θέλει να φύγει», πρόσθεσε ο Δημήτρης Βίτσας.

Αναφέρθηκε και στην γκρίνια που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας η συλλογικότητα για ένα αριστερό κόμμα είναι πάντοτε το επιδιωκόμενο, όμως στην παρούσα στιγμή δεν είναι αυτό το αντικείμενο. «Δεν χρειαζόμαστε εκ των έσω βολές, οι οποίες βοηθάνε και τις εκ των έξω βολές» τόνισε.