Αμείωτο θέαμα προσφέρουν τις τελευταίες μέρες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στην προσπάθειά τους να «εξηγήσουν» την εκλογική συντριβή του κόμματος στην κάλπη της Κυριακής, περιφέρονται στα κανάλια, αυτά που δεν τους «έπαιζαν», κι ενώ απομένουν λίγες μόνο ώρες για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, όπου υποτίθεται θα πρέπει να γίνει μια σοβαρή αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Τα μαχαιρώματα και η γκρίνια δεν κρύβονται πια. Στο πλαίσιο αυτό, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας βγήκε στον ΣΚΑΪ, χαρακτηρίζοντας άστοχες τις δηλώσεις που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες, μεταξύ αυτών και του Δημήτρη Παπαδημούλη περί αξιοποίησης νέων στελεχών που διακρίθηκαν στις εκλογές, όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Οι δηλώσεις που ακούτε τις τελευταίες ημέρες από σήμερα θα σταματήσουν, έχουν γίνει κι ορισμένες εντελώς άστοχες, για το timing που γίνονται, γιατί δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα, και αναφέρομαι και τον κ. Παπαδημούλη» είπε ο Γιώργος Τσίπρας. Είχε προηγηθεί χθες το σχόλιο της Ρένας Δούρου για «αηδιαστικές δηλώσεις» Παπαδημούλη.

Ο Γιώργος Τσίπρας είπε ότι, στο πλαίσιο της σημερινής αποτίμησης, θα υπάρξει αλλαγή των συνθημάτων του ΣΥΡΙΖΑ, όχι του προγράμματος -αυτό το πετυχημένο που θα μας στοίχιζε νέο μνημόνιο. Για δε τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα στην παρούσα φάση «κι όταν λέω παρούσα φάση δεν εννοώ μόνο μέχρι τις εκλογές, και μετά τις εκλογές».

Ο Γιώργος Τσίρπας παραδέχτηκε ότι «έχουμε δεχθεί μια συντριπτική ήττα», συμπληρώνοντας ότι «ο συσχετισμός στην κοινωνία δεν είναι αυτός που καταγράφηκε στην κάλπη», σε μια άρνηση της πραγματικότητας. Πρόσθεσε ότι «μπορεί να έχει ανοίξει η όρεξη σε δυναμικά κέντρα να τελειώνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, να τελειώνουν με τον Τσίπρα κι αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω να βάλουμε τα δυνατά μας, να σοβαρευτούμε, να πάμε να δώσουμε τη μάχη απέναντι στη ΝΔ». Επανέλαβε δε τη γνωστή... επιχειρηματολογία ότι «η βασική απειλή είναι η λευκή επιταγή στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να κυβερνήσει στα επόμενα τέσσερα χρόνια».