Στα μέσα ενημέρωσης απέδωσε η Θεοδώρα Τζάκρη τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη της Κυριακής. Πιστή στο αφήγημα που χάραξε ο πρόεδρος του κόμματός της, Αλέξης Τσίπρας, ότι φταίνε όλοι οι άλλοι, άντε και λίγο αυτός, όπως αναγκάστηκε να παραδεχτεί, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι φταίνε τα κανάλια που «δεν μας έδωσαν χρόνο να προβάλλουμε το πρόγραμμά μας».

«Ήμασταν στα κανάλια, αλλά δεν βάζαμε εμείς την ατζέντα. Υπήρχε παντοκρατορία της Νέας Δημοκρατίας στα ΜΜΕ, είναι αδιαμφισβήτητο, εμείς ουδέποτε θέσαμε το πρόγραμμά μας. Όλα τα ζητήματα που ήταν σημαντικά, επισκιάστηκαν και τείνουν να ξεχαστούν», ισχυρίστηκε. Μάλιστα, θεώρησε ότι υπήρχε συζήτηση ζητημάτων κουτσομπολιού, «για παράδειγμα τα θέματα με τον κ. Παπαδημούλη που άνοιξαν αλλά είναι θέμα κουτσομπολιού, γιατί είναι αστειότητες», συμπλήρωσε η Θεοδώρα Τζάκρη.

Σύμφωνα με την ίδια, φταίνε τα ΜΜΕ που δεν έγινε με όρους ισοτιμίας, πριν από την προεκλογική περίοδο, μία συζήτηση επί των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, όταν το κόμμα της αναλώθηκε σε μια τοξική επίθεση, κάνοντας λόγο για «καθεστώς Μητσοτάκη», ενώ πρόβαλε ως αντίβαρο στο κυβερνητικό έργο και πρόγραμμα μια υποσχεσιολογία 83 δισ. ευρώ που θα οδηγούσε σε νέο μνημόνιο.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε επίσης λόγο για νέα επικοινωνιακή καμπάνια, εστιάζοντας περισσότερο στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα. Έσπευσε να τον υπερασπιστεί, εν όψει και της συνεδρίασης, σήμερα, της Κεντρικής Επιτροπής, λέγοντας ότι είναι «το ένα και μοναδικό πολιτικό κεφάλαιο και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για την κεντροαριστερά. Έχει ένα μοναδικό προτέρημα για την πολιτική ζωή του τόπου. Πέρα από το δημοκρατικό ήθος, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ως βασικό προτέρημα την εντιμότητα».

«Δεν νομίζω ότι έχει εξαφανιστεί η Πόπη Τσαπανίδου, είναι εκλεγμένη βουλευτής», απάντησε σε σχετική ερώτηση για να συμπληρώσει ότι «δεν είναι θέμα ενός προσώπου η επικοινωνιακή καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η συζήτηση θα γίνει την επόμενη μέρα, και θα είναι αναλυτική συζήτηση. Όλοι κάνουν λάθη, είναι γενικό το θέμα».

Επανέλαβε, τέλος, τη ρητορική ΣΥΡΙΖΑ περί ανασύνταξης ώστε τα στελέχη ενωμένα να «αντιμετωπίσουν αυτό που θα συμβεί εάν κυβερνήσει ο Μητσοτάκης» και «να επικοινωνήσουμε στον λαό τις θέσεις μας». «Φταίμε όλοι μας. Έγινε μεμονωμένη προπαγάνδα για κάποια λάθη που έκαναν κάποιοι και δώσανε έμφαση σε αυτό. Είχαμε τη διαχειριστική επάρκεια να πείσουμε για τις θέσεις αυτές, δεν μας δόθηκε ο χρόνος να τα επικοινωνήσουμε στον κόσμο. Δόθηκε υπερβάλλουσα έμφαση στο ατόπημα του κ. Κατρούγκαλου, το οποίο στοίχισε στον ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.