Με αυτή την εντελώς ψευδή, ανυπόστατη και απαράδεκτη δήλωσή της η κ. Τζάκρη άφησε εμβρόντητους τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου, αφού υποστήριξε -μεταξύ άλλων- ότι μετά το τραγικό δυστύχημα με το Canadair στην Εύβοια, τα Canadair πλέον δεν συμμετέχουν στις κατασβέσεις!

Συγκεκριμένα η κ. Τζάκρη είπε: «Πετούν Canadair; Ή μετά το τραγικό δυστύχημα στην Κάρυστο που οδήγησε στον θάνατο των δυο πιλότων μας, τα Canadair δεν πετούν και δεν επιχειρούν; Δεν τα βλέπαμε καθόλου στην Πάρνηθα.» Ο κ. Παπαχλιμίντζος αντέτεινε: «επειδή τα καλύπταμε ζωντανά, τα βλέπαμε στις οθόνες μας. Τα βλέπαμε και στην Πάρνηθα, αλλά και στον Έβρο».

Απτόητη η κ. Τζάκρη συνέχισε: «δεν τα βλέπαμε καθόλου στην Πάρνηθα, κι εν πάση περιπτώσει, δεν ξέρω τι γίνεται με την υπηρεσιακή ετοιμότητα». Σαστισμένος ο κ. Παπαχλιμίντζος απάντησε: «Κυρία Τζάκρη, επειδή το είδαμε με τα μάτια μας, δεν μπορούμε να το διαψεύσουμε, όλα τα άλλα..», με την κ. Τζάκρη να τον διακόπτει εκ νέου για να πει «εγώ τα βάζω στο τραπέζι, κι ας απαντήσουν οι αρμόδιοι, κύριε Παπαχλιμίντζο».

Είναι απορίας άξιο, εάν στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι -εν έτει 2023- η αντιπολίτευση μπορεί να γίνεται διασπείρωντας σαθρά fake news, τα οποία καταρρίπτονται με ένα απλό google search.