Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει πως δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο που καταργεί τις προϋποθέσεις που είχαν τεθεί προκειμένου να ψηφίζουν οι απόδημοι στον τόπο διαμονής. Αυτό που υποστήριξε όμως η Θεοδώρα Τζάκρη στη Βουλή ξεπερνά κάθε προηγούμενο αναδεικνύοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το κόμμα της «ότι να ΄ναι αντιπολίτευσης».

Με την ιδιότητα της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ η Θεοδώρα Τζάκρη είπε –σημειώνοντας πως η ίδια εκφράζει τις ανησυχίες της ομογένειας- ότι η «βιασύνη» του πρωθυπουργού «να φέρει με συνοπτικές διαδικασίες ως πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβερνητικής του θητείας την ψήφο των Ελλήνων της Ομογένειας εγείρει υποψίες ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο- αντιπερισπασμό προκειμένου να αποκρύψει μείζονα ζητήματα που απορρέουν από την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί και προτίθεται να ακολουθήσει κατά την τρέχουσα τετραετία».

Πρόσθεσε μάλιστα πως «πλανάται αν πιστεύει ότι ο Ελληνισμός της Διασποράς θα αποστρέψει την ματιά του από τα εθνικά ζητήματα, χάριν ενός εκλογικού νομοσχεδίου»

Είπε και άλλα μέχρι και απογόνους των πρωτεργατών της χούντας χαρακτήρισε τους βουλευτές της ΝΔ τονίζοντας πως δεν δικαιούνται να εκφράζουν συλλυπητήρια για την εισβολή στην Κύπρο…

Αλλά αυτά τα έχουν ξαναπεί με τα γνωστά αποτελέσματα.