Σε ένα ρεσιτάλ fake news επιδόθηκε νωρίτερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, σε εκπομπή της ΕΡΤ, με τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλημίντζο και Χριστίνα Βίδου, σε πάνελ το οποίο είχε φιλοξενούμενους τον Νίκο Ρωμανό από τη ΝΔ και τον Διονύση Τεμπονέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, υιοθέτησε πλήρως τις καταγγελίες του Σαββατοκύριακου, ότι δήθεν ελικόπτερα του Στρατού έπαθαν ζημιά από τις πλημμύρες στον νομό Μαγνησίας, ενώ το ΓΕΣ σε ανακοίνωσή του έχει διαψεύσει το περιστατικό. Όταν του επισημάνθηκε η διάψευση από το ΓΕΣ, προτίμησε να ισχυριστεί ότι το ΓΕΣ υποκύπτει σε πιέσεις από την κυβέρνηση και προβαίνει σε... ψευδείς διαψεύσεις! Ενώ για το «κερασάκι στην τούρτα», ισχυρίστηκε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς, κατά την ομιλία του στη Βουλή, «κουνούσε χαρτιά και έριχνε τις ευθύνες στην αντιπολίτευση και στους πυροσβέστες», πράγμα το οποίο ουδέποτε συνέβη.

Φαίνεται πως το «νέο αίμα», για το οποίο ο κ. Ανδρουλάκης θυσίασε ιστορικά στελέχη, υιοθετεί τις πάγιες πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ, διασπείρωντας fake news. Ίσως θεωρούν τη συνταγή του ΣΥΡΙΖΑ επιτυχημένη. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι υπήρξαν «αναταράξεις» στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές, διότι ο κ. Χρηστίδης ήταν ο ένας εκ των δύο που διασώθηκαν από την επιλογή έδρας (Νότιος Τομέας Αθηνών) του κ. Ανδρουλάκη. Ο δεύτερος ήταν ο Φραγκίσκος Παρασύρης από τον νομό Ηρακλείου και ο τρίτος -που τελικά «θυσιάστηκε»- ήταν ο Χάρης Καστανίδης στην Α' Θεσσαλονίκης.

Τα fake news του Χρηστίδη

Παύλος Χρηστίδης: «Είναι μείζον ζήτημα ότι μετά την περίπτωση των πυρκαγιών στην περιοχή της Μαγνησίας που είχαμε τις live ανατινάξεις πυρομαχικών στην Αγχίαλο, έχουμε τώρα ελικόπτερα του Ελληνικού Στρατού τα οποία είναι πλημμυρισμένα. Είναι πρόβλημα για εμάς το γεγονός ότι μια σειρά από αυτά τα ελικόπτερα δεν μπορούσαν να πετάξουν και να κάνουν τις διασώσεις που έπρεπε να κάνουν».

Νίκος Ρωμανός: «Αυτό δεν υπάρχει, μιλάμε για fake news. Αυτά στρέφονται κατά της χώρας».

Κώστας Παπαχλημίντζος: «Υπάρχει ανακοίνωση του ΓΕΣ, το έχει διαψεύσει».

Παύλος Χρηστίδης: «Δεν είναι fake news. Είναι κρίμα το γεγονός ότι αυτή η κυβέρνηση πιέζει τον Ελληνικό Στρατό να βγάλει ανακοινώσεις για πράγματα τα οποία διαψεύδονται από φωτογραφίες που έχει βγάλει το ίδιο το Στράτευμα», ενώ λίγο αργότερα πρόσθεσε «φτάνει με την εκ των υστέρων επίκληση στο συναίσθημα και την εθνική συνεννόηση. Ο κύριος Μητσοτάκης -και μπορείτε να βάλετε το βίντεο- πώς ειρωνευόταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά την καταστροφή στη Δαδιά και κουνούσε χαρτιά στα οποία έριχνε την ευθύνη σε εμάς, ή έριχνε την ευθύνη στους πυροσβέστες».