Σε ένα -φαινομενικά- ακατάληπτο και παραληρηματικό τουίτ, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ «μπέρδεψε» το έγκλημα που έγινε χθες στον Πειραιά, με το δυστύχημα στα Τέμπη, το ναυάγιο στην Πύλο, τους λαθρομετανάστες που κάηκαν στον Έβρο και το έγκλημα των Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Νίκος Ξυδάκης: «Κοινωνία σε ενδόρρηξη: Τέμπη, Πύλος, Εβρος, ανθρώποι πεταμένοι από καταπέλτες, σφαγμένοι σε γήπεδα. Μοχθηρή πλειοψηφία, αποθηριωμένοι κλεπτοπλούσιοι. Σύνδρομο Στοκχόλμης, ΚουΚλουξΚλαν, εσπα, δουλίτσες, νταραβέρια. Greek Dream: φρέντο, ματσάκι, μπουνίδια, μούγγα. Στυφή πατρίδα #bluehorizon».

Τρικυμία εν κρανίω, ή κάτι χειρότερο;

Πρόκειται για κάτι χειρότερο: το συνειδητό τσουβάλιασμα εγκλημάτων με δυστυχήματα, η διάνθησή τους με τα γνωστά αφηγήματα της Αριστεράς (μοχθηρή πλειοψηφία, αποθηριωμένοι κλεπτοπλούσιοι, ΕΣΠΑ, δουλίτσες, νταραβέρια), καθώς και η ταύτισή τους με το πιο λούμπεν στοιχείο της κοινωνίας μας (φρέντο, ματσάκι, μπουνίδια), το οποίο -κατά τραγελαφική ειρωνεία- περιγράφει τη νεολαία της Αριστεράς, με την κατακλείδα «στυφή πατρίδα», δεν αφήνει απολύτως κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια διασποράς ταξικού μίσους. Και αυτός ο άνθρωπος χρημάτισε υπουργός Πολιτισμού σε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!

Ταξική σπέκουλα επάνω σε τραγικές στιγμές

Μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η συγκεκριμένη προσπάθεια ταξικής σπέκουλας, τη στιγμή της τραγωδίας. Άλλωστε, νωρίτερα έκανε ακριβώς το ίδιο ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Αττικής, Γιώργος Ιωακειμίδης. Είναι το modus operandi της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, αφού κατά τη γνωστή ρήση της υποψήφιας για την αρχηγία του κόμματος, Έφης Αχτσιόγλου, «η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά». 

Το επίμαχο τουίτ