Άοκνα συνεχίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τη σπέκουλα επάνω στο έγκλημα που έγινε προχθές στον Πειραιά. Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Νίκος Φίλης στο OPEN και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη, εξίσωσε -μεταξύ άλλων- την αποτροπή των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας μας (που οι ΜΚΟ και οι «διασώστες» βαφτίζουν "push-back") με το φρικιαστικό έγκλημα που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Δυστυχώς για τη χώρα μας, αυτήν την αντίληψη περί της αντιπολίτευσης δεν την έχει ένα εξωκοινοβουλευτικό μόρφωμα, αλλά η αξιωματική αντιπολίτευση. 

Η επίμαχη δήλωση Φίλη

Συγκεκριμένα ο Νίκος Φίλης δήλωσε: «Έχουμε σε μεγάλη έκταση -είτε από δημόσιες αρχές, είτε από ιδιωτικές αρχές- φαινόμενα τα οποία καταπατούν την ανθρώπινη ζωή και δημιουργούν καταστάσεις σαν αυτές που είδαμε προχθές. Άλλωστε, τι συνέβη στον καταπέλτη; Ένα push-back συνέβη. Ένα σπρώξιμο σε έναν άνθρωπο που έπεσε στη θάλασσα. Έχετε ακούσει αυτόν τον όρο;»

Ο Δημήτρης Καμπουράκης έσπευσε να του πει «Μην το μπερδεύεις τώρα, ρε Νίκο, το μπερδεύεις με τους μετανάστες;», αλλά ο κ. Φίλης συνέχισε απτόητος την προσπάθειά του να ταυτίσει τη νόμιμη και αυτονόητη προστασία των συνόρων της χώρας μας με το απεχθές έγκλημα που έκαναν οι ναυτικοί στο λιμάνι του Πειραιά, λέγοντας «λέω την αντίληψη που υπάρχει. Την αντίληψη των εξουσιών απέναντι στον πολίτη».