Στη χθεσινή συνέντευξη που έδωσε η Έφη Αχτσιόγλου, στη Ράνια Τζίμα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, σε ερώτηση της δημοσιογράφου για τις μετεκλογικές ισορροπίες στο εσωτερικό του κόμματος, περιέγραψε ένα νέο μοντέλο για τον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα πειθαρχεί απόλυτα στις συλλογικές αποφάσεις. Φιλοδοξεί δηλαδή να καταφέρει αυτό που δεν κατάφερε ο Αλέξης Τσίπρας: να καταπνίξει την εσωκομματική αντιπολίτευση.

Γνωρίζοντας το ιστορικό των εσωτερικών συγκρούσεων των συνιστωσών, είναι προφανές ότι δεν περιμένει απλώς να πειθαρχήσουν, πρόκειται για ουσιαστική απειλή προς το εσωτερικό, ότι στην πρώτη ευκαιρία θα «πέσουν κεφάλια».

Ο διάλογος της Έφης Αχτσιόγλου με τη Ράνια Τζίμα

Ράνια Τζίμα: «Στον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης ημέρας, υπό την Έφη Αχτσιόγλου, τι ρόλο έχει ο Παύλος Πολάκης; Θα του εμπιστευτείτε έναν τομέα; Ο Νίκος Παππάς, θα έχει ένα ρόλο;»

Έφη Αχτσιόγλου: «Όταν λέω ότι θα έχουμε ένα κόμμα με κανόνες, οι οποίοι θα ισχύουν από τον Πρόεδρο μέχρι το κάθε μέλος, θα έχουμε ένα κόμμα στο οποίο άπαξ και λαμβάνεται μια απόφαση, αυτή θα μας δεσμεύει και θα τηρείται απ' όλους. Είναι σαφές τι σχήμα περιγράφω».

Ράνια Τζίμα: «Άρα θα έχουν ρόλο, αρκεί να τηρούν τους κανόνες».

Έφη Αχτσιόγλου: «Θα ήθελα να ξεκινήσω με το καλό σενάριο, ότι η δικιά μου εκλογή θα σημαίνει μια δέσμευση όλων σε αυτό που περιγράφω».

Ράνια Τζίμα: «Και στο κακό σενάριο;»

Έφη Αχτσιόγλου: «Δεν βλέπω κακό σενάριο προ το παρόν».

Ράνια Τζίμα: «Γίνεται να μη βλέπετε κακό σενάριο; Μπορεί να δούμε πιο γενναίες κινήσεις; Διαγραφές και απομακρύνσεις που δεν έγιναν;»

Έφη Αχτσιόγλου: «Εκτιμώ ότι οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες θα προχωρήσουν με την απόφαση που θα έχει δώσει η δύναμη των ψηφοφόρων».