Μηνύματα με… νόημα ανταλλάσσουν Έφη Αχτσιόγλου και Παύλος Πολάκης στον δρόμο για την εκλογή αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι δύο… σύντροφοι παίρνουν θέσεις για την επόμενη μέρα που, όπως όλα δείχνουν, θα είναι δύσκολη για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το ενδεχόμενο της διάσπασης να πλανάται στον αέρα της Κουμουνδούρου.

Η Έφη Αχτσιόγλου απάντησε στις βολές και τις αιχμές του Παύλου Πολάκη –ο οποίος επανήλθε στις επάλξεις του Διαδικτύου και των σόσιαλ μίντια– στέλνοντας μήνυμα ότι εφόσον η ίδια εκλεγεί στη θέση που άφησε κενή ο Αλέξης Τσίπρας τότε όλοι στο κόμμα θα πειθαρχούν στις αποφάσεις που θα λαμβάνονται… δημοκρατικά.

Το μήνυμα, σαφές. Όπως και ο αποδέκτης. Διότι αφορά περισσότερο τον Παύλο Πολάκη και λιγότερο τους συνυποψήφιούς της. Αν και ουσιαστικά ο «αψύς Κρητικός» με τη στήριξη που παρέχει στον Στέφανο Κασσελάκη εμφανίζεται ως ένας έμμεσος διεκδικητής. Δεν είναι κρυφό πως ο υποψήφιος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει τον θαυμασμό του για το έργο του πάλαι ποτέ στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, που διατηρεί και σήμερα στενές επαφές με πρόσωπα του περιβάλλοντος του πρώην αρχηγού του.

Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης έχει από την αρχή δείξει τις προθέσεις του. Με σχόλια –και χωρίς να κατονομάζει– έβαλε στο στόχαστρο την Έφη Αχτσιόγλου, αντιδρώντας έντονα και στη θέση που αυτή είχε εκφράσει αναφορικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του Τύπου και των δημοσιογράφων.

Είναι αλήθεια πως έχει αποφύγει την ανοιχτή σύγκρουση. Δεν κατονομάζει την Έφη Αχτσιόγλου, αφήνει μόνο αιχμές για όσα υποστηρίζει και τονίζει διαρκώς την ανάγκη να βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη. Φυσικά στις επαφές του λέει πολλά που προκαλούν, όπως αναφέρουν συνομιλητές του, εντυπώσεις.

Η Έφη Αχτσιόγλου εξακολουθεί να διατηρεί προφίλ «ήρεμης δύναμης». Σε αυτό το μοτίβο κινήθηκε στέλνοντας το μήνυμα περί… πειθαρχίας με αποδέκτη τον Παύλο Πολάκη. Το κατά πόσο αυτό θα καταστεί εφικτό θα φανεί εάν εκλεγεί αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που ακόμη και ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλησε να συγκρουστεί με το πρόσωπο που ουσιαστικά έχει επιβάλει στο κόμμα τη λογική που περιγράφεται με τον όρο «πολακισμός». Λογική κυρίαρχη, δυστυχώς ακόμη και σε όσα η Έφη Αχτσιόγλου δηλώνει κατά της κυβέρνησης.