Βαθαίνει το σπιράλ εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πληθαίνουν οι φωνές που μιλούν για αναπόφευκτη διάσπαση, είτε εκλεγεί η Έφη Αχτσιόγλου, είτε ο Στέφανος Κασσελάκης στην ηγεσία του κόμματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Kontra News, σε περίπτωση που αναδειχθεί αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, θα αποχωρήσουν όλα τα ιστορικά στελέχη του κόμματος. Από την άλλη, εφόσον εκλεγεί η Έφη Αχτσιόγλου, δεν θα έχουν θέση στο κόμμα, προβεβλημένα στελέχη όπως ο Παύλος Πολάκης, ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ο συνυποψήφιος της Στέφανος Κασσελάκης, ακόμα και ο ξάδερφος του Αλέξη Τσίπρα, Γεώργιος!

Φυσικά, η αποχώρηση βασικών στελεχών απο τον ΣΥΡΙΖΑ, θα φέρει ντόμινο εξελίξεων καθώς θα έχει ως αποτέλεσμα την απόσχιση ολόκληρων τάσεων από το κόμμα, όπως η Ομπρέλα και την καταλυτική μείωση της επιρροής του κόμματος στην κοινωνία. Άλλωστε, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία, δεκάδες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παραιτήθηκαν ενώ ένας από τους κορυφαίους Υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα, ο Χρήστος Σπίρτζης, κρατά αποστάσεις από το κόμμα και δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει στις κάλπες για την ανάδειξη ηγεσίας.

Φόβος για χαμηλή συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές

Την περιδίνηση του ΣΥΡΙΖΑ εντείνει ο φόβος για χαμηλή προσέλευση στις κάλπες της Κυριακής για την ανάδειξη ηγεσίας. Τα εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος είναι περίπου 170.000, ωστόσο η μειωμένη προσέλευση του κόσμου στις συγκεντρώσεις των υποψηφίων, δεν προμηνύει θετικές ειδήσεις για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο φόβος για μικρή συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές καθώς και η σκληρή αντιπαλότητα των υποψηφίων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, φουντώνουν τα σενάρια για μαζική φυγή στελεχών, μετά τις κάλπες, κυρίως προς το ΠΑΣΟΚ.