Σε εξέλιξη βρίσκεται σήμερα η διαδικασία για την ανάδειξη ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, με τους πέντε υποψήφιους, Έφη Αχτσιόγλου, Στέφανο Κασσελάκη, Νίκο Παππά, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Στέφανο Τζουμάκα, να δηλώνουν αισιόδοξοι για τη συμμετοχή και το μέλλον του κόμματος.

Ωστόσο, τα social media έχουν κατακλυστεί από αναφορές στελεχών και φίλων του κόμματος ότι στην εσωκομματική διαδικασία συμμετέχουν πολλοί δεξιοί και γενικά πολίτες που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό να επιβάλουν τον εκλεκτό τους και να προκαλέσουν ζημιά στο κόμμα. Οι χρήστες, μάλιστα, κάνουν σενάρια για το πρόσωπο που ψηφίζουν μαζικά όσοι δεν έχουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τα σχόλια να είναι μοιρασμένα ανάμεσα στην Έφη Αχτσιόγλου και τον Στέφανο Κασσελάκη. 

Φόβος για διάφορα κέντρα που θέλουν να επιβάλουν πρόεδρο

Ο φόβος για αλλοίωση της επιθυμίας της βάσης του κόμματος είναι διάχυτος. Εδώ και ημέρες, πολλοί βουλευτές και προβεβλημένα στελέχη του κόμματος μιλούν για διάφορα κέντρα που προσπαθούν να επηρεάσουν το εκλογικό κοινό, να το διχάσουν και να το στρέψουν σε πρόσωπα που δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορία και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πραγματικός τρόμος είναι ότι κάποιοι θέλουν να επιβάλουν μία ηγεσία που δεν θα είναι ικανή να αντιμετωπίσει πολιτικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή θα επιφέρει διάσπαση στο κόμμα. Αν και η διάσπαση, ανεξαρτήτως ηγεσίας, φαίνεται αναπόφευκτη αυτήν τη στιγμή, καθώς οι κατηγορίες μεταξύ των υποψηφίων είναι ιδιαίτερα σκληρές ενώ στα social media οι φίλοι του κόμματος έχουν επιδοθεί σε έντονες διαφωνίες μεταξύ τους, οι οποίες φτάνουν μέχρι τις ύβρεις και τις συκοφαντίες.

Την ίδια στιγμή που ο διχασμός στον ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει τρομακτικές διαστάσεις, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, προτιμά τη σιωπή ενώ πριν από λίγες ημέρες άδειασε το γραφείο του στη Βουλή για να το παραδώσει στον διάδοχό του.