Δεν έχουν τέλος τα συντροφικά μαχαιρώματα στον ΣΥΡΙΖΑ, με την Έφη Αχτσιόγλου να αντιδρά έντονα σε δημοσίευμα που αναφέρει ότι ήταν αυτή η υπαίτια για την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της ιστοσελίδας 1voice.gr, αναφέρει ότι η Έφη Αχτσιόγλου έστειλε SMS στον Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας να μείνει υπηρεσιακός Πρόεδρος στο κόμμα μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές και να παραιτηθεί στις 16 Οκτωβρίου, αφού βέβαια θα έχει υποστεί μια νέα οδυνηρή ήττα. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η απαίτηση της Αχτσιόγλου, όσο και τα μηνύματα που άρχισε να λαμβάνει από δηλώσεις στελεχών της Ομπρέλας, της μεγαλύτερης εσωκομματικής τάσης, τον εξώθησαν στην απόφαση να παραιτηθεί άμεσα και να μην γίνει έρμαιο των σχεδιασμών τους.

Το δημοσίευμα καταλήγει στην ύπαρξη ενός συστήματος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο την είχε «στημένη» στον Αλέξη Τσίπρα, για να τον «φάνε» από την ηγεσία του κόμματος. Στο σύστημα αυτό αναφέρονται τα ονόματα της Έφης Αχτσιόγλου, του Νάσου Ηλιόπουλου, του Δημήτρη Βίτσα και γενικά στελεχών της Ομπρέλας.

Η ενόχληση της Αχτσιόγλου

Η Έφη Αχτσιόγλου αντέδρασε έντονα στους ισχυρισμούς του δημοσιεύματος, με δήλωση της στην efsyn.gr: «Τους τελευταίους μήνες συγκεκριμένα κέντρα έχουν εξαπολύσει εναντίον μου συκοφαντικές και χυδαίες επιθέσεις. Η λάσπη αυτή κορυφώθηκε τις τελευταίες ώρες πριν τις κάλπες, εμφανίζοντάς με ως δήθεν υπονομεύτρια του Αλέξη Τσίπρα. Την Κυριακή θα πάρουν την απάντησή τους από τους πολίτες, τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Η Έφη Αχτσιόγλου οφείλει να κατονομάσει αυτά τα κέντρα που διακινούν λάσπη εναντίον της, όπως υποστηρίζει, καθώς εύλογα μπορούμε να υποθέσουμε, ότι προέρχονται από κάποιους συνυποψήφιους της, με σκοπό να βλάψουν την επιρροή της ενόψει των εσωκομματικών εκλογών.

Τέλος, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, έστω μέσω διαρροών από το περιβάλλον του, θα μπορούσε να αποκαταστήσει την αλήθεια, κάτι το οποίο σίγουρα θα επιθυμούσαν τα στελέχη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ που θα προσέλθουν αύριο στις κάλπες για την ανάδειξη ηγεσίας στο κόμμα.