«Τρεχάτε, ποδαράκια μου» με το καλημέρα σας είχαν τα μεγαλοστελέχη των τοπικών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς από τη μεγάλη προσέλευση των ψηφοφόρων για τις εσωκομματικές εκλογές τους δεν είχαν υπολογίσει να διαθέσουν επιπλέον ψηφοδέλτια και φακέλους. Αποτέλεσμα; Να μεταφέρουν με κάθε μέσο τους ψηφοφόρους σε άλλες τοπικές άλλων περιοχών προκειμένου να βγάλουν σήμερα καινούργιο αρχηγό. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα στον Δήμο Κρωπίας (Κορωπί). Επίσης μεγάλο ήταν το πρόβλημα και με τους προέδρους ή τα  μεγαλοστελέχη των Δ.Σ. των διαφόρων τοπικών καταστημάτων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έλλειπαν από το πόστο τους για πολλή ώρα και η γκρίνια από τους ψηφοφόρους περίσσευε!

Μεγάλη προσέλευση και ουρές στις κάλπες

Έως τις 16:30 ψήφισαν περίπου 96.000 άτομα, εκ των οποίων τα 24.600 είναι νέα μέλη. Δηλαδή το 25,6% των ψηφισάντων είναι νέα μέλη που εγγράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφίσουν, καταβάλλοντας και το σχετικό αντίτιμο.

Στα εκλογικά τμήματα της Νέας Σμύρνης και του Χολαργού η αναμονή για να μπορέσει κάποιος να ψηφίσει ξεπέρασε τη μιάμιση ώρα. Σημειώνεται πάντως ότι στα εκλογικά κέντρα υπάρχει μόνο ένα τάμπλετ για τη διαδικασία και αυτό προκαλεί έξτρα καθυστερήσεις. Ωστόσο φαίνεται πως οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν πτοούνται καθώς αρκετοί φεύγουν, αλλά -όπως τονίζουν- θα επιστρέψουν το απόγευμα για να ψηφίσουν.

Γύρω στις 11 το βράδυ θα γνωρίζουμε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει νέο αρχηγό από σήμερα ή θα χρειαστεί και β΄γύρος στις 24 Σεπτεμβρίου. Στο δεύτερο γύρο κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τις επιλογές που θα γίνουν καθώς οι ρόλοι και το πολιτικό μέλλον του καθενός δεν καθορίζεται από την επόμενη ημέρα της εκλογής προέδρου.

Ο νέος ή η νέα πρόεδρος θα έχει μπροστά του ένα κρίσιμο Συνέδριο για το οποίο κανείς σε αυτήν τη φάση δεν μπορεί να προδικάσει ούτε τη σύνθεσή του ούτε όμως και τις αποφάσεις του για ζητήματα που έχουν ήδη μπει στο τραπέζι με κορυφαίο την ανάδειξη του γραμματέα από τους συνέδρους και όχι από την ΚΕ.