Κάτι παραπάνω από ορατό είναι το ενδεχόμενο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, την επαύριον της εκλογής προέδρου του κόμματος. Την περασμένη εβδομάδα η Έφη Αχτσιόγλου υπονόησε διαγραφές στελεχών και βουλευτών, ενώ ταυτόχρονα οι φράξιες έβγαλαν τα «μαχαίρια», αφού υπήρξαν κατηγορίες για σαμποτάρισμα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Στέφανο Κασσελάκη, οι οποίες ανταπαντήθηκαν με «ηλικιακό ρατσισμό» και «προσπάθεια τεχνητής έντασης». Δηλαδή, «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα», κατά την ατάκα του αξέχαστου κωμικού, Ντίνου Ηλιόπουλου.

Κάπως έτσι, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αισθάνθηκε την ανάγκη να προβεί σε έκκληση ενότητας δημοσίως, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ACTION 24, στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθινού. Το γεγονός ότι ζήτησε «ανταγωνισμό με επιχειρήματα» από τους υποψηφίους, καθώς και τη δέσμευση «από τώρα» ότι ο επόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα στηριχθεί από όλους, είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. «Κυριακή, κοντή γιορτή», μένει να δούμε εάν θα εισακουστεί η έκκληση Παπαδημούλη.

Η δήλωση Παπαδημούλη

Δημήτρης Παπαδημούλης: «Χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση σήμερα και μια καλύτερη κυβέρνηση αύριο. Και η έκκλησή μου προς όλους τους υποψήφιους προέδρους είναι: ένας είναι ο κοινός αντίπαλος, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Ας ανταγωνιστούν με επιχειρήματα, κι ας δεσμευτούν όλοι από τώρα ότι θα στηρίξουν αυτήν ή αυτόν που θα εκλέξουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ».