Σε αυτήν την αστεία -και ταυτόχρονα εξοργιστική- δήλωση προχώρησε ο προσωρινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο. Ο κ. Φάμελλος, κάνοντας κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των καταστροφών από τις πλημμύρες, ερωτηθείς από τον Άκη Παυλόπουλο εάν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση σήμερα κατά πόσο η χώρα θα ήταν ασφαλής, απάντησε ότι η χώρα «θα ήταν περισσότερο ασφαλής». Δηλαδή, η φονική πλημμύρα της Μάνδρας το 2017 και επί των ημερών του -η οποία, ως φαινόμενο, ήταν πολύ ασθενέστερη από την κακοκαιρία «Daniel»- εξαφανίστηκε από τη μνήμη του. Ή θεώρησε ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν «μνήμη χρυσόψαρου».

Ακούγοντας αυτήν τη δήλωση, ο Δημήτρης Οικονόμου αντέτεινε ότι «σε μεγάλες καταστροφές του παρελθόντος, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε παταγωδώς». Ίσως στον ΣΥΡΙΖΑ να έχουν πάθει «αμνησία» για το διάστημα 2015-2019, διότι ο καταγγελτικός λόγος της Αριστεράς προϋποθέτει ότι δεν έχει πεπραγμένα. Δυστυχώς όμως για τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο έχουν κυβερνήσει -και άρα έχουν πεπραγμένα- αλλά ο πολίτες θυμούνται την παντελώς ανίκανη και καταστροφική διαχείριση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωση Φάμελλου

Άκης Παυλόπουλος: «Πιστεύετε ότι εάν είχαμε μια άλλη κυβέρνηση, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα θα ήταν πιο έτοιμη;»

Σωκράτης Φάμελλος: «Θα ήταν περισσότερο ασφαλής. Είμαι κάθετος σε αυτό»

«Δημήτρης Οικονόμου: «Δεν το είδαμε αυτό στο παρελθόν»

Σωκράτης Φάμελλος: «Κι όμως το είδατε»

«Δημήτρης Οικονόμου: «Πού το είδαμε αυτό; Σε μεγάλες καταστροφές του παρελθόντος, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τότε απέτυχε παταγωδώς»