Αυτήν την απαράδεκτη δήλωση -την οποία δεν ανακάλεσε- έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, χθες σε ραδιοφωνικό debate που είχε με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριο Λαζαρίδη, στον Real FM με τους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελατόλα. Όπως ήταν φυσικό, η συγκεκριμένη δήλωση «έβγαλε απ' τα ρούχα τους» τους δημοσιογράφους και τον βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος του ζήτησε επανειλημμένως -εις μάτην- να ανακαλέσει.

Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πηγαίνει κόντρα στην κοινή λογική, χαρακτηρίζοντας το 112 «φρου-φρου κι αρώματα», από τη στιγμή που το συγκεκριμένο σύστημα έχει αποδείξει επανειλημμένως την αξία του, σώζοντας χιλιάδες ζωές, από τη στιγμή που φτιάχτηκε. Η συστηματική απαξίωση του αποτελεσματικότερου «όπλου» της Πολιτικής Προστασίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, μόνο ως «προσωπική» μπορεί να εκληφθεί, μιας και η ύπαρξη του 112 αποτρέπει την πιθανότητα να «ισοφαρίσει» η κυβέρνηση τον αριθμό των νεκρών, όπως τότε στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι. Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πέντε χρόνια προσβλέπει στο «ξέπλυμά» του, διά της αποτυχίας της κυβέρνησης, σε βάρος των ζωών των συμπολιτών μας. Κι αυτό λέει πολλά για το ποιόν τους.

Ο επίμαχος διάλογος

Μακάριος Λαζαρίδης: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πήρε τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την έκανε υπουργείο, από ένα κτήριο που εάν γινόταν σεισμός, δεν ξέρω τι θα συνέβαινε. Ενεργοποιήσαμε το 112, αυξήσαμε τους δασοκομάντος»

Χρήστος Γιαννούλης: «Ε, εντάξει. Από φρου-φρου κι αρώματα...»

Νίκος Χατζηνικολάου: «Όχι, όχι, ένα λεπτό, κύριε Γιαννούλη, το 112 δεν είναι “φρου-φρου κι αρώματα”, με συγχωρείτε πολύ. Κύριε Γιαννούλη! Το 112 δεν είναι φρου-φρου κι αρώματα, είναι σωτήριο»

Αντώνης Δελατόλας: «Είναι σωτήριο»

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καλά θα κάνετε να το πάρετε πίσω, κύριε Γιαννούλη. Το παίρνετε πίσω;»

Μακάριος Γιαννούλης: «Αφήστε, η επικοινωνία της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτά - με δηλώσεις μετανοίας δεν γίνεται διάλογος»