Το είδαμε και αυτό: ο Στέφανος Κασσελάκης πήγε στη Μακρόνησο και μίλησε για τη χούντα και το κράτος της… δεκσιάς. Έβγαλε φωτογραφίες, έκανε και μια ανάρτηση. Το θέμα δείχνει να ξεφεύγει και δικαίως τώρα θα τρίζουν τα κόκαλα του Λεωνίδα Κύρκου... Πολύ περισσότερο τη στιγμή κατά την οποία ο… ξεριζωμένος υποψήφιος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, που βρέθηκε από την Εκάλη στις ΗΠΑ, εμφανίζεται να επιχειρεί να πείσει ότι είναι πάνω απ’ όλα… αριστερός.

Η ανάρτησή του, χαρακτηριστική. Όχι μόνοι οι φωτογραφίες, αλλά και όσα αναφέρει εμφανιζόμενος να βιώνει καταστάσεις ανάλογες με αυτές που ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να βάλει στην πολιτική ζωή του τόπου, όχι μόνο την περίοδο των μνημονίων αλλά και ως πρωθυπουργός, κυρίως όμως ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά το 2019.

Ο –με λένε Στέφανο– υποψήφιος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει σε αυτήν την ανάρτηση: «Είμαι εδώ για να μιλήσω στους ανθρώπους της γενιάς μου και τους νεότερους από μένα», διότι όπως αναφέρει «στα σχολικά βιβλία η ελληνική Ιστορία τελειώνει το 1940», γι’ αυτό κι εκείνος δεν είχε άλλη επιλογή, προκειμένου να ξαναδιαβαστεί «σωστά» η Ιστορία, πήγε στη… Μακρόνησο.

«Σ’ αυτήν την άνυδρη γη μεταφέρθηκαν χιλιάδες άνθρωποι που επέμεναν να είναι αριστεροί. Για να ‘‘διορθωθούν’’ με ξύλο και βασανιστήρια. Για να γίνουν καλοί πολίτες για το μετεμφυλιακό κράτος της Δεξιάς. Όμως δεν πρόδωσαν τις ιδέες τους» αναφέρει και φτάνει στο σημείο να συνδέσει τους αγώνες και τη Μακρόνησο με τις εκλογές για αρχηγό στον… ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτού του ΣΥΡΙΖΑ που δεν λειτούργησε και δεν λειτουργεί ως συνέχεια του κόμματος της φιλοευρωπαϊκής Αριστεράς, του οποίου ηγήθηκε ο Λεωνίδας Κύρκος και στέλεχός του υπήρξε, μεταξύ άλλων, ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης.

Όπως και να έχει, πάντως, αυτή η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη δείχνει πώς αντιμετωπίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ τη διαδικασία εκλογής αρχηγού. Και επίσης επιβεβαιώνει ότι όποιος και να εκλεγεί αρχηγός, ο «πολακισμός» και η σφραγίδα Τσίπρα είναι ανεξίτηλα και μάλλον είναι αδύνατον να εκριζωθούν.

Δείτε το βίντεο που ανάρτησε: