Ηχηρό μήνυμα έστειλε η Όλγα Γεροβασίλη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την -όπως όλα δείχνουν- επικείμενη διάσπαση του κόμματος, μετά τις εκλογές ανάδειξης προέδρου. Η δήλωση έγινε στο Ιωάννινα TV, σε συνέντευξη που έδωσε στον δημοσιογράφο Βλάση Ντόκα.

Η Όλγα Γεροβασίλη είπε με νόημα ότι «δεν είναι κακές οι διασπάσεις, το βλέπω κι αλλιώς», θυμίζοντας την τριπλή διάσπαση του 2015, όπου αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου (φτιάχνοντας την Πλεύση Ελευθερίας), ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (φτιάχνοντας τη ΛΑΕ) και ο Γιάνης Βαρουφάκης (φτιάχνοντας το ΜέΡΑ25). Με αυτόν τον τρόπο προειδοποιεί τους «φραξιονιστές» συντρόφους της ότι «έξω απ' το μαντρί σε τρών' οι λύκοι». Μένει να αποδειχθεί -σε λίγες ημέρες- το κατά πόσο η «απειλή» της κ. Γεροβασίλη θα πείσει τους συντρόφους της.

Η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη

Βλάσης Ντόκας: «Εάν υπάρξει δεύτερος γύρος και υπάρξει η Αχτσιόγλου -τώρα κάνω υποθέσεις εργασίας- και ο Στέφανος Κασσελάκης όπως δίνουν οι στοιχηματζήδες -οι στοιχηματικές αυτό το αποτέλεσμα δίνουν- τότε θα έχουμε δυο εντελώς διαφορετικές υποψηφιότητες, θα έχουμε σε περίπτωση που ο Στέφανος Κασσελάκης πάρει ένα σημαντικό ποσοστό, ένα διαφορετικό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ. Και θα 'χουμε δύο ΣΥΡΙΖΑ. Και πολλοί κάνοντας μια τεχνική ανάλυση πάνω σε αυτό το ενδεχόμενο -το ενδεχόμενο ο Κασσελάκης να πάρει μεγάλο ποσοστό- λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί. Τα πράγματα διαμορφώνουν ένα σκηνικό διάσπασης».

Όλγα Γεροβασίλη: «Νομίζω ότι όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε να έχουμε την άποψη -πέρυσι είχαμε ένα συνέδριο, συζητήθηκαν τόσο διαφορετικές πλατφόρμες [...] και βεβαίως ένα κόμμα κινείται στη βάση των κοινών αποφάσεων, των πλειοψηφικών αποφάσεων. Τώρα, αν κάποιος δεν αντέχει να κινηθεί μέσα σε αυτό το πλαίσιο, δεν είναι κακές οι διασπάσεις πάντα. Το βλέπω κι αλλιώς».