Καλά κρατεί η «ευχάριστη ατμόσφαιρα» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όπου λίγη ώρα μετά την έκκληση του Δημήτρη Παπαδημούλη για ενότητα, ο Δημήτρης Βίτσας καταγγέλλει προσπάθεια επηρεασμού του εκλογικού αποτελέσματος! Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ερωτηθείς για το ποιον εκ των υποψηφίων στηρίζει στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη στη συγκεκριμένη καταγγελία.

Η ερώτηση που του απευθύνθηκε από τη Χρ. Κοραή ήταν ποιον υποψήφιο θα στηρίξει στον Β' γύρο των εκλογών, μιας και ο Δ. Βίτσας έχει εκφράσει δημοσίως τη στήριξή του προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Real Polls, ο Ε. Τσακαλώτος δεν περνάει στον Β' γύρο, καθώς το δίδυμο που φαίνεται να περνά είναι η Έφη Αχτσιόγλου (31% - 37%) και ο Στέφανος Κασσελάκης (40% - 46%), με τον Ε. Τσακαλώτο να παίρνει σημαντικά μικρότερο ποσοστό (8% -12%). Ο κ. Βίτσας αντέτεινε ότι «είναι πάρα πολύ δύσκολο να εκτιμήσεις ή να κάνεις δημοσκόπηση για κάποιον υποψήφιο πρόεδρο», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «οι δημοσκοπήσεις δεν λειτουργούν ως καθαρές δημοσκοπήσεις, αλλά ως επηρεασμός. Δεν θέλω να πω τι γινόταν στο Μεξικό από τους εμπόρους ναρκωτικών για να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους - και τους επηρέασαν».

Η κ. Κοραή, θέλοντας να τον βοηθήσει να το μαζέψει, του είπε ότι «τώρα αυτό είναι πολύ χοντρό» και ο Δ. Βίτσας αμέσως το «μάζεψε» προσθέτοντας «βέβαια, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που γίνεται σε εμάς εδώ». Συνεπώς το ερώτημα είναι ένα: εφόσον δεν έχει σχέση η πρακτική των ναρκεμπόρων του Μεξικού, γιατί μπήκε στον κόπο να την αναφέρει ο κ. Βίτσας;