Ανάβουν για τα καλά τα αίματα στον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της κούρσας διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα, καθώς μετά από τα δημόσια «πυρά» των αντιμαχόμενων πλευρών, τους φόβους για διάσπαση και την επίκληση για ενότητα, έρχεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά, κάνοντας ευθεία επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη. Σε μια σκληρή δήλωση -που σύντομα θα απαντηθεί από πλευράς Κασσελάκη- προχώρησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε εκπομπή της ΕΡΤ, στους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλημίντζο και Χριστίνα Βίδου.

Για έλλειψη γνώσης της ελληνικής ιστορίας, της ιστορίας της Αριστεράς αλλά και έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης, κατηγορεί τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους όλου του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας έτσι να δώσει ακόμη περισσότερη έμφαση, στο μέγεθος του ατοπήματος του εφοπλιστή συνυποψηφίου του. Πριν από την συγκεκριμένη δήλωση, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι τον στενοχώρησε το γεγονός, ότι «κάποιοι» υποψήφιοι πήγαν από μόνοι τους στις πληγείσες περιοχές, φωτογραφίζοντας ξεκάθαρα τον κ. Κασσελάκη, ενώ πρόσθεσε με νόημα ότι είχε εισηγηθεί να τις επισκεφτούν όλοι οι υποψήφιοι μαζί.

Η δήλωση Τσακαλώτου

Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Έχω αποφύγει όσο μπορώ να σχολιάσω τους συνυποψήφιούς μου, διότι δεν τους θεωρώ αντίπαλους, αλλά αυτό που έγινε με τον κύριο Κασσελάκη στη Μακρόνησο, δείχνει μια έλλειψη γνώσης της ελληνικής ιστορίας και της ιστορίας της ελληνικής Αριστεράς. Δείχνει έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης [...] ήταν ένα μεγάλο λάθος και εγώ ζητάω συγγνώμη εκ μέρους όλου του ΣΥΡΙΖΑ».