Σύστημα επείγουσας ειδοποίησης του γενικού πληθυσμού αντίστοιχο με το «112»δοκίμασαν την Τετάρτη οι Ηνωμένες Πολιτείες. Μια πανεθνική δοκιμή του ομοσπονδιακού συστήματος συναγερμού έκτακτης ανάγκης άρχισε να μεταδίδεται λίγο πριν τις 2:20 μ.μ. EDT (9.20 μ.μ. ώρα Ελλάδας) σε κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, ως γενικό τεστ του συστήματος. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε κάθε ζώνη ώρας από άκρη σ’ ακρη των ΗΠΑ.

Οπως αναφέρει το CBS, οι Αμερικανοί πολίτες έλαβαν ένα προγραμματισμένο μήνυμα ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης στα τηλέφωνά τους και, επιπρόσθετα, εκείνοι των οποίων οι τηλεοράσεις ή τα ραδιόφωνα ήταν ενεργοποιημένα όταν έγινε η δοκιμή, είδαν το μήνυμα ειδοποίησης και στις οθόνες των συσκευών αυτών. Οπως έγινε γνωστό, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτακτης Ανάγκης (FEMA) πραγματοποίησε τη δοκιμή της Τετάρτης σε συντονισμό με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών και λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες. Τα μηνύματα ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης που αποτέλεσαν τη δοκιμή χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: πρώτον, το σύστημα ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης για ραδιόφωνα και τηλεοράσεις και, δεύτερον, τις ασύρματες ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης για τα κινητά τηλέφωνα.

Αντίστοιχο σύστημα έκτακτης ειδοποίησης του γενικού πληθυσμού δοκίμασε η Ρωσία την Τετάρτη, σημαίνοντας σειρήνες σε όλη τη χώρα και διακόπτοντας ορισμένες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, όπως μετέδωσε το Reuters.

Τα γεγονότα αυτά αποδεικνύουν το πόσο μπροστά ήταν η χώρα μας όταν από το 2019 η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επέμενε στην υιοθέτηση και εφαρμογή του συστήματος «112». Ενα σύστημα που λοιδορήθηκε και λοιδορείται από τον «προοδευτικό κόσμο» της χώρας και τα κόμματα της Αριστεράς ως «υπερεκτιμημένο» και «αχρείαστο», το οποίο αποδεδειγμένα πλέον έσωσε χιλιάδες ζωές σε πολλαπλές κρίσεις, υιοθετείται πλέον από τις δύο μεγαλύτερες χώρες του κόσμου.