Ποιος είναι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές; Να κερδίσει τρεις μονάδες, όπως αναφέρει η «Αυγή». Οπως έγραψε χθες συντάκτης της κομματικής εφημερίδας, «ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε στις τελευταίες εκλογές 600.000 ψήφους. Αν τις ξαναμαζέψει, θα έχει πετύχει το στόχο του και με το παραπάνω. Δεν μπορεί φυσικά να τις ξαναμαζέψει όλες. Μπορεί όμως να μαζέψει τουλάχιστον αυτές που έχει στείλει στην αποχή. Που είναι 150.000, δηλαδή περίπου 3%». Μπορεί ο στόχος να ακούγεται ρεαλιστικός, αλλά υπάρχει και άλλη ερμηνεία: να χάσει τρεις μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ με τη φόρα κατηφόρα που έχει πάρει.

Τζάμπα ο κόπος του...

Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε. Οπως μου μετέφερε ο σμπίρος μου, βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, αμέσως μετά τις εκλογές, που δεν πήγε και πολύ καλά στη σταυροδοσία, άρχισε να τηλεφωνεί σε ισχυρούς φίλους του στα μέσα ενημέρωσης ζητώντας του να πουν καμιά καλή κουβέντα στον πρωθυπουργό, ώστε να τον ξανακάνει υπουργό. Ελπίζουμε, για το δικό του το καλό, να μην αληθεύουν οι φήμες, γιατί αν μεταφερθεί τέτοιο «αίτημα» στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τότε εκτός από την οργή του προέδρου του θα έχει σίγουρη και τη μη υπουργοποίησή του.

Γιατί χάθηκε η Πόπη;

Αρκετοί είναι αυτοί που δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί μετά τη συντριβή του Αλέξη Τσίπρα εξαφανίστηκε η Πόπη Τσαπανίδου. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι παροικούντες τη ΣΥΡΙΖΑϊκή Ιερουσαλήμ, η διορισμένη από τον Αλέξη σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας Πόπη δεν επέλεξε να κρυφτεί. Απλά της συνέστησαν να... εξαφανιστεί για λίγο επειδή βράζει η βάση του ΣΥΡΙΖΑ με την εν γένει παρουσία της στην προεκλογική περίοδο.