Να δηλώσει ποιον θέλει να στηρίξει για πρόεδρο του κόμματος, κάλεσε στο OPEN, τον Αλέξη Τσίπρα ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Bίτσας. «Κατά τη γνώμη μου ο Αλέξης πρέπει να πει ποιον ή ποια θέλει να στηρίξει για την προεδρία. Έχει γράψει μια ξεχωριστή ιστορία. Στην αρχή ο Τσίπρας, εκτός Τσακαλώτου, έμοιαζε πολύ με τα παιδιά που προαλείφονται για πρόεδροι. Είναι ο πιο έξυπνος άνθρωπος της γενιάς του», δήλωσε.

Με τη σειρά του ο κύριος Βίτσας εξέφρασε την προτίμησή του στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι δική του υπόθεση» αν θα κατέβει υποψήφιος πρόεδρος, είπε ο πρώην υπουργός που συμπλήρωσε: «Εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής απέναντί σας, πλήρως. Σας λέω ότι θα με ενδιέφερε να κατέβει και θα είναι η πρώτη προτίμησή μου ο Ευκλείδης. Το εάν τελικά κατέβει είναι δικό του θέμα. Σε 2-3 ημέρες θα ξέρουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Στην «προβοκατόρικη» ερώτηση για τις πολιτικές-ιδεολογικές διαφορές που ίσως έχουν Αχτσιόγλου – Τσακαλώτος, οι δύο δηλαδή διεκδικητές της προεδρίας του κόμματος ο κ. Βίτσας είπε: «Τεράστιες δεν έχουν, αλλά έχουν διαφορές. Εγώ για παράδειγμα είμαι πιο κοντά στις αντιλήψεις του Ευκλείδη».