Εξαλλη για τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε η πρώην βουλευτής Γεωργία Γεννιά, μέσω του λογαριασμού της στο Facebook, προαναγγέλλοντας την αποχώρησή της. Εξαπέλυσε επίθεση στα προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «ελιτίστικες μαζώξεις με στόχο να μοιράσουν θέσεις και όχι να δώσουν λύσεις στο αδιέξοδο». «Ξεκαβαλικέψτε απ’ το καλάμι! Σας, μας βλέπει ο κόσμος! Λίγη αξιοπρέπεια! Λίγη σοβαρότητα! Λίγο πριν αποχωρήσω...», έγραψε και το μήνυμα πήγε αρμοδίως...  

Γράφει ο Αριστείδης Ζορμπάς 

Το ένα μετά το άλλο, διάφορα στελέχη που απέτυχαν «ζυμώνονται» και αποφασίζουν να βγουν στο ξέφωτο. Επειτα από τον Χρήστο Σπίρτζη που διαφώνησε με τις διαδικασίες, τον Διονύση Τεμπονέρα που «ανέκρουσε πρύμναν» και τη Ρένα Δούρου που δεν βλέπει αθώα την υποκίνηση της ιστορίας του Ματιού, τα... καλύτερα είναι μπροστά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ στον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου το γραφείο του... άχαστου έχει αδειάσει, διάφορα μέλη της «προεδρικής φρουράς» αρχίζουν σιγά σιγά να πακετάρουν. Κατανοούν ότι η Κεντρική Επιτροπή μπορεί να βάλει το κόμμα σε εντελώς διαφορετικές ατραπούς ως προς τις διαδικασίες και την εντεινόμενη εσωστρέφεια. 

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που ταλαιπωρεί το ΣΥΡΙΖΑ και αυτό έχει σχέση με τη λεγόμενη «μακιαβελική κομματική γραφειοκρατία». Ο όρος για τους συριζαίους έχει την σημασία του, αφού πίσω από διάφορες κινήσεις υπάρχουν τακτικές και «πολιτικοί λαγοί» που ανοίγουν το παιχνίδι με διάφορα σενάρια για να μετρηθούν αντιδράσεις. 

Οι αλλεπάλληλες δηλώσεις κριτικής από τον Χρήστο Σπίρτζη μπορεί να έχουν ως αφετηρία μια προσωπική πικρία λόγω της μη εκλογής του, όμως ανοίγει θέματα για το πόσο επιτυχημένη ήταν η κομματική θητεία στη θέση του γραμματέα του «ταραξία» Δημήτρη Τζανακόπουλου, της Ράνιας Σβίγκου, διαφόρων μελών της «προεδρικής φρουράς» κ.ά. Οι κακές γλώσσες βέβαια λένε ότι στο πίσω μέρος του μυαλού του ο Χρήστος Σπίρτζης μπορεί να βλέπει τον εαυτό του μελλοντικά σαν γραμματέα του κόμματος εάν επικρατήσουν οι λεγόμενοι «προεδρικοί». 

Το έχουμε ξαναπεί ότι με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει περισσότερο επιθεώρηση, παρά εσωτερικές διαδικασίες ενός σοβαρού κόμματος που υπέστη εκλογική ήττα. Το σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι όταν στο παζλ που δημιουργείται οι «προεδρικοί» θα κατανοήσουν το παιχνιδάκι του... ηγέτη για στήριξη της Εφης Αχτσιόγλου. Εκεί «θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι», που λέει ο θυμόσοφος λαός, αφού θα βγαίνουν οι φανατικοί υποστηρικτές του... άχαστου για να παίρνουν αποστάσεις από τις επιλογές του.