Ο Νίκος Παππάς  φέρεται έτοιμος να εμφανιστεί ως υποψήφιος διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα και να διεκδικήσει την ψήφο των μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Η παρουσία του στη Βουλή, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό, δείχνει πως θα κάνει το… βήμα στηριζόμενος στις δυνάμεις των… προεδρικών.

Ο καταδικασμένος, ομοφώνως, από το Ειδικό Δικαστήριο βουλευτής του κόμματος, τοποθετήθηκε ήδη κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Και βρέθηκε στην πρώτη σειρά των εδράνων του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Και είναι αυτός που έκανε την πρώτη παρέμβαση μπαίνοντας σφήνα στον νέο πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, για ένα διαδικαστικό θέμα.

Έχοντας κάτσει δίπλα στον Σωκράτη Φάμελλο -που από χθες μετακινήθηκε από τη θέση στην οποία καθόταν ο Αλέξης Τσίπρας- και έχοντας από την άλλη πλευρά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο Νίκος Παππάς σηκώθηκε πήρε το λόγο και έκανε ντεμπούτο υποψήφιου διαδόχου.

Κάτι που λογικά θα συνεχίσει μέσα από τη δυνατότητα που του δίνει η τοποθέτησή του σε θέση κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ.