Με μια ασαφή απάντηση που επιδέχεται πολλών ερμηνειών, ο Νίκος Παππάς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτηθείς από το Mega για τις προθέσεις του, ο Νίκος Παππάς είπε ότι δεν θα μιλήσει για τα πρόσωπα που θα επιδιώξουν να διαδεχτούν τον Αλέξη Τσίπρα. «Νομίζω ότι όλοι μας πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια να συζητήσουμε για την πολιτική με την απαραίτητη κουβέντα που πρέπει να γίνει και να αφοσιωθούμε στο πού πάει το κόμμα. Δεν θα κάνω κουβέντα για τα πρόσωπα. Θα επιμείνω ότι το κρίσιμο είναι το ποιες πολιτικές επιλογές θα κάνουμε και τι κατεύθυνση θα επιλέξουμε» είπε.

Ο Νίκος Παππάς χάραξε ξεκάθαρα τις διαχωριστικές γραμμές με τα στελέχη της «Ομπρέλας» και προϊδέασε για την ιδεολογική σύγκρουση που έρχεται στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι θα είναι λάθος μια απότομη στροφή προς τα αριστερά. «Εγώ όπως και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάτι έχουν το μυαλό τους για το πού θα πάει το κόμμα. Έχει προηγηθεί ένα άσχημο αποτέλεσμα και υπάρχει κίνδυνος αναδίπλωσης, άρα πάμε το καράβι σε ένα ασφαλές λιμάνι, στο λιμάνι της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Αυτό θα είναι λάθος. Είμαστε ένα κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς και θα λένε ότι αγκαλιάζουμε κόσμο από τη ριζοσπαστική αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο. Πήγαμε στο 35% γιατί πείσαμε κόσμο μετριοπαθείς και κεντρώους να έρθουν στην κάλπη μας. Φέραμε στην κάλπη μας την μεσαία τάξη. Μήπως πονέσαμε και πληγώσαμε τη μεσαία τάξη; Μήπως πρέπει να επικεντρωθούμε στο πώς να ξανακερδίσουμε τη μεσαία τάξη; Ένα κομμάτι του εκλογικού σώματος έχει τη αίσθηση ότι ανήκει στη μεσαία τάξη, ανεξάρτητα εάν ανήκει σε αυτή ή όχι. Πυξίδα μας είναι η επικαιροποιημένη ταυτότητά μας, είμαστε ένα κόμμα που εκτείνεται από την ριζοσπαστική Αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο» τόνισε.