Ψυχραιμία στον δρόμο προς την εκλογή νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο Νίκος Μπίστης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, καθώς η χθεσινή εξάωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας κατέγραψε διαφωνίες για το χρονοδιάγραμμα των εσωκομματικών διαδικασιών, αλλά και για τα πρόσωπα που θα πρέπει να αναλάβουν τις νευραλγικές θέσεις στην ΚΟ, ενώ δεν έλλειψαν και οι προειδοποιήσεις, όπως αυτή του Διονύση Τεμπονέρα, για τον κίνδυνο εξαϋλωσης.

Μιλώντας στο MEGA για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από πρόεδρος του κόμματος, ο Νίκος Μπίστης είπε ότι «εγώ πήγα στην Πολιτική Γραμματεία με την άποψη να τελειώσουμε γρήγορα. Στη ΔΕΘ θα υπάρχει πρόεδρος». «Δεν μπορεί να είναι ακέφαλο το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της χώρας. Ο κόσμος ξέρει τις απόψεις αυτών που θα κατέβουν. Επίσης, εγώ δεν είμαι της άποψης πως τα κόμματα διαλύονται. Στις 15 και 16 θα ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες και θα γίνουν κάποιες δηλώσεις και θα πάρετε όλοι μία πρόγευση. Δεν αποκλείεται ο οποιοσδήποτε. Τέλος Αυγούστου θα γίνει διαρκές συνέδριο στο οποίοι θα γίνει συζήτηση και αντιπαράθεση των απόψεων. Το καλό θα ήταν να γίνει ένα συμβούλιο», είπε συγκεκριμένα.

Συμπλήρωσε δε ότι η ΝΔ κέρδισε γιατί μπόρεσε να πάρει μεγάλο μέρος του κόσμου.

Τέλος έκανε λόγο για «μία βίαιη ενηλικίωση του κόμματος». «Δεν νιώθω πως ο Τσίπρας τους παράτησε και έφυγε και του είπα πως ήταν μία ιστορική στιγμή. Ήταν μία βίαιη ενηλικίωση του κόμματος. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε "τους έριξα στη θάλασσα, και έμαθαν να κολυμπούν"’. Νομίζω αυτό έγινε και εδώ», είπε.