Έτοιμος να… εκπροσωπήσει την τάση των προεδρικών φέρεται να είναι ο Νίκος Παππάς στην κούρσα της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα. Ο καταδικασμένος αμετάκλητα με ψήφους 13 – 0 βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να εξετάζει το ενδεχόμενο να… θυσιαστεί αφού οι υπόλοιποι της τάσης αναζητούν έναν εκπρόσωπο και δεν βρίσκουν.

Η Ρένα Δούρου το σκέφτεται και δεν το σκέφτεται γνωρίζοντας ότι η σε εξέλιξη δίκη για το Μάτι δεν θα της κάνει… καλό, ενώ ο Παύλος Πολάκης στην περίπτωση που αποφασίσει να καταγράψει δυνάμεις, όπως λέγεται και μέχρι στιγμής δεν διαψεύδεται, θα το κάνει «μόνος του και όλοι τους».

Ο Νίκος Παππάς από την άλλη δεν έχει τέτοια προβλήματα. Εξάλλου χαρακτήρισε την καταδίκη του πολιτική και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας όχι απλά τον στήριξε αλλά άφησε και αιχμές για τους 13 ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς που έλαβαν την ομόφωνη απόφαση στο Ειδικό Δικαστήριο.

Όπως στήριξε με νύχια και με δόντια την επανεκλογή του στη Βουλή, γεγονός που θα δυσκολέψει οποιαδήποτε διαρροή σε βάρος του, ειδικά προς την βάση και τους συνέδρους του κόμματος.