Ο Σωκράτης Φάμελλος ανέλαβε τον ρόλο του… διαχειριστή στον ΣΥΡΙΖΑ εν αναμονή της εκλογής νέου προέδρου. Πήγε όμως στη Βουλή για να επαναλάβει όλα όσα έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας πριν από τις εκλογές και τη συντριπτική ήττα του κόμματος. Μέχρι και για το… νερό μίλησε, αν και λίγο πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εξαγγείλει την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την επιστροφή των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο Δημόσιο.

Αν και έλειπαν οι τόνοι Τσίπρα και οι μελοδραματικές αναφορές με τη φωνή του… Ανδρέα Παπανδρέου, ο Σωκράτης Φάμελλος ανάγνωσε μια ομιλία που δείχνει να γράφτηκε για τον πρώην πλέον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι για ελίτ, κάτι για ηγεμονισμό και αναφορές στην Παιδεία, την ιδιωτικοποίηση και την υποβάθμισή της ως σχέδιο της κυβέρνησης, ήταν φανερό πως η ομιλία είχε πινελιές από τους λογογράφους Τσίπρα.

Ο Σωκράτης Φάμελλος, ως προσωρινός πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθεί τη γραμμή που είχε χαραχτεί εν αναμονή του επόμενου αρχηγού. Εκτός και αν δεν είναι έτσι. Αν απλά αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρόκειται να αλλάξει σε τίποτα, ανεξαρτήτως αρχηγού. Εκτός αν τελικά ό,τι και να γίνει, όσο χαμηλά και να φτάσουν τα ποσοστά, η Κουμουνδούρου και τα στελέχη της αδυνατούν να καταλάβουν το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες –δύο συνεχόμενες φορές– μέσα από τις κάλπες.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι και με τους… νεκρούς ασχολήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος, δείχνοντας πως το κόμμα του έχει μείνει στην προεκλογική περίοδο καθώς και ότι ακολουθούν μια τακτική λες και δεν έγιναν εκλογές. Η δε αναφορά πως θα ασκήσουν κριτική μέσα και έξω από τη Βουλή παραπέμπει στην κινηματική λογική του 3% που πολλές φορές χρησιμοποίησε και ο Αλέξης Τσίπρας.

Τα μέλη του Κοινοβουλίου παρακολούθησαν μια ομιλία… Τσίπρα με φωνή… Φάμελλου.