Ο πρώην γραμματέας του κόμματος, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα του… άχαστου , κυβερνητικός εκπρόσωπος επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και εκ των στελεχών με μεγάλη επιρροή «έξυσε» πληγές. Ο λόγος για τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος με τα λεγόμενά του στο επεισόδιο το βράδυ της Κυριακής των εκλογών φαίνεται ότι θεωρούσε όλα αυτά τα χρόνια «σκουπίδια» εκείνα τα στελέχη που προέρχονταν από το ΠΑΣΟΚ και προσχώρησαν στις τάξεις του τότε κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι, κατ’ αυτήν την περίεργη αντίληψη, «σκουπίδια» η Ξενογιαννακοπούλου, ο Ραγκούσης, ο Σπίρτζης, ο Μωραΐτης, ο Τόλκας, ο Κεδίκογλου, η Τζάκρη. Μήπως τελικά πολιτικά… σκουπίδια είναι και όλοι εκείνοι οι πρώην ΠΑΣΟΚ ψηφοφόροι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα και από το 2012 μέχρι το 2019 έκαναν τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα εξουσίας;

Τις τελευταίες ώρες πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ αρχίζουν να αναρωτιούνται «τι ακριβώς προσέθεσε στον ΣΥΡΙΖΑ ο Τζανακόπουλος και τι αφαίρεσαν όλοι και όλες οι παραπάνω;». Υπάρχει όμως και ένα άλλο θέμα που σχολιάζεται ποικιλοτρόπως από πρόσωπα σχεδόν όλων των τάσεων. Ο ρόλος που διαχρονικά έπαιξε δίπλα στον… ηγέτη ο «ταραξίας» και οι εντάσεις που δημιουργούσε με διάφορα πρόσωπα.

Κατά καιρούς οι αντιδράσεις που υπήρχαν στον ΣΥΡΙΖΑ για διάφορα θέματα που χειριζόταν ήταν έντονες, αλλά πάντα όταν έφταναν στον… άχαστο ο τελευταίος τον κάλυπτε. Μάλιστα στέλεχος ακούστηκε να λέει: «Μέτρησε κανείς πόσοι απομακρύνθηκαν από το κόμμα, ελέω Τζανακοπουλου;».