Ραδιοφωνική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε στον Χάρη Παυλίδη, και στο «Κανάλι Ένα 90.4 FM», η Ντόρα Μπακογιάννη. Η βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα εκτιμώντας ότι θα είναι πολύ δύσκολη η επιβίωση του κόμματος καθώς πρέπει να ταιριάξουν δύο ανόμοια πράγματα εντός του κόμματος που μόνο ο Τσίπρας κατάφερνε και συνταίριαζε.

ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Τσίπρα θα είναι μια πολύ δύσκολη εξίσωση

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε μεγάλες περιπέτειες και το εάν θα μπορέσει τελικά να κρατηθεί στο μεσαίο χώρο είναι ένα ωραίο ερώτημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα ταυτότητας, είναι ένα πρόβλημα εξουσίας και ο ΣΥΡΙΖΑ κόμμα διαμαρτυρίας του 3%. Αυτά τα δύο κόμματα είναι πάρα πολύ δύσκολο να ταιριάξουν», σημείωσε η κα Μπακογιάννη.

«ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Τσίπρα θα είναι μια πολύ δύσκολη εξίσωση, καθώς ο Τσίπρας, ήταν αυτός που κατάφερε, τον δημιούργησε και τον κράτησε. Αναμφισβήτητα είναι ένα κόμμα χωρις την παράδοση και πείρα αντίστοιχη των αστικών κόμματων, στην αλλαγή αρχηγικού προσώπου», εκτίμησε η κα. Μπακογιάννη.

Το κέντρο ήταν βαρόμετρο για το αποτέλεσμα των εκλογών υπερ της ΝΔ

Αναφερόμενη στις εκλογές η κα. Μπακογιάννη τόνισε ότι κλειδι για τη νίκη της ΝΔ ήταν η έμφαση που έδωσε στο χώρο του κέντρου. «Το κέντρο αποτέλεσε βαρόμετρο για τη νίκη στις εκλογές αυτό ήταν που ανέδειξε κυρίαρχη τη Νέα Δημοκρατία. Άλλωστε ο χώρος του κέντρου είναι αυτός που μπορεί να επιδέχεται αλλαγές, και έχει μεταβληθεί σημαντικά σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στόχος της ΝΔ μια σύγχρονη και ευρωπαϊκή Ελλαδά 

Η κα. Μπακογιάννη αναφέρθηκε επίσης στους στόχους και στις επιδιώξεις της νέας κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη νέα τετραετία. «Αυτό που ονειρευόμαστε όλοι είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή Ελλάδα, που σέβεται τους αδυνάμους, που θα έχει ισχυρό κοινωνικό κράτος και μια οικονομία της οποίας η ατμομηχανή θα μπορεί να σύρει το κοινωνικό κράτος που επιθυμούμε, ώστε να μπορούμε να βοηθάμε αυτούς που για κάποιους λόγους δεν μπορούν να παρακολουθήσουν αυτή την ανάπτυξη», είπε η κα Μπακογιάννη και υπογράμμισε:

«Χθες ο πρωθυπουργός έκλεισε έναν κύκλο του χθες γιατί η κοινωνία είναι μπροστά, έχει φύγει μπροστά όπως και η ελληνική νεολαία, και αυτό γιατί υπήρχαν παρωπίδες τόσα χρόνια. Επιχειρήματα της δεκαετίας του ‘80 πλέον δεν έχουν καμία απήχηση στη νέα γενιά. Πως θα παρακολουθήσουμε τους νέους, εάν δεν αφουγκραστούμε τις ανάγκες τους;», αναρωτήθηκε η κα. Μπακογιάννη σημειώνοντας ότι: «Ο φιλελευθερισμός έχει κατ’ εξοχήν ανθρωπιστικό πρόσημο , αντίθετα ο σοσιαλισμός που φέρνει την ισοπέδωσή είναι αυτό που κράτησε την Ελλάδα πίσω τόσα χρόνια».

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ο οραματιστής

Τέλος η βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στον πατέρα της Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που όπως είπε είχε οραματιστεί τη σύγχρονη Ελλάδα σαν μεγάλος ηγέτης που ήταν: «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μπορούσε να δει πιο μπροστά από την εποχή του, στα 90 του χρόνια έλεγε ότι: Θα πρέπει να προστατέψουμε τη Δημοκρατία μας καθώς αυτή θα απειληθεί μελλοντικά από αυταρχικά καθεστώτα που θα προσπαθήσουν να επιβληθούν με τον έναν η τον άλλο τρόπο».