Όλα αυτά που συμβαίνουν στην Κουμουνδούρου δεν ενδιαφέρουν κανέναν πέρα από τα κομματικά στελέχη και τους βουλευτές. Η κοινή γνώμη έχει άλλα σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί.

Ολοι εναντίον όλων μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και προς το παρόν όλοι διαφωνούν με όλους. Όπως αποκάλυψα χθες, ένα αποκαλυπτικό στοιχείο που αφορά το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκουν οι δημοσκόποι στις τελευταίες μετρήσεις που έχουν διενεργηθεί από την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα και μετά.

ΣΥΜΦΩΝΑ με δύο πανελλαδικές μετρήσεις, πέντε στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ξαναψηφίσουν το κόμμα επειδή έχουν απογοητευτεί μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα. Ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος και δείχνει την τάση συρρίκνωσης που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ στην εποχή μετά τον Τσίπρα.

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι όποιος ή όποια και να αναλάβει νέος πρόεδρος στο κόμμα έχει εξαιρετικά λίγες πιθανότητες για να αναστρέψει την κατάσταση. Η πτωτική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστεί και η γκρίνια θα μεγαλώνει, καθώς όλοι θα αναπολούν τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο θα καλούν να επιστρέψει και να αναλάβει ξανά πρόεδρος!

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ τι χάος υπάρχει, ακόμα δεν έχουν αποφασίσει για τίποτα. Τη Δευτέρα τελικά θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επρόκειτο να διεξαχθεί τις προηγούμενες ημέρες, ώστε να διευθετήσει τις λεπτομέρειες για την Κεντρική Επιτροπή, που θα συγκληθεί το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουλίου. Στόχος είναι να τεθούν επί τάπητος οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου στο κόμμα.

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ, ο χρόνος περνάει, ο Κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες στη Βουλή, ετοιμάζει γενναία πακέτα στήριξης για όλη την κοινωνία και ο ΣΥΡΙΖΑ την ίδια στιγμή σπαράσσεται με εσωκομματικούς εμφυλίους που δεν αφορούν κανέναν πολίτη στην κοινωνία.

ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ όλα αυτά που συμβαίνουν στην Κουμουνδούρου δεν ενδιαφέρουν κανέναν πολίτη. Πέρα από τα κομματικά στελέχη και τους βουλευτές, η κοινή γνώμη έχει άλλα σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τοξικός και όσο λιγότεροι ασχολούνται μαζί του τόσο καλύτερο για την κοινωνία και τους πολίτες.

ΠΕΡΑΣΑΝ οι εποχές που η αλλαγή ηγεσίας και οι εσωκομματικές εξελίξεις σε ένα κόμμα ενδιέφερε σημαντικά την κοινωνία. Σήμερα έχουμε βγει από δύο αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις και οι πολίτες έχουν άλλες προτεραιότητες. Να τους λύσει τα προβλήματα η κυβέρνηση και αυτό πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα… Καλό Σαββατοκύριακο σε όλες και σε όλους…