Από λάθος σε λάθος οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κινδυνεύει με αυτή την τακτική να πέσει σε μονοψήφια ποσοστά, απογοητεύοντας τους λίγους ψηφοφόρους που του έχουν απομείνει. Το κόμμα της Κουμουνδούρου λειτουργεί ως ιδανικός αυτόχειρας με την απομόνωσή του στο πολιτικό σκηνικό, γεγονός το οποίο δεν θα μπορέσει να διορθώσει ο νέος πρόεδρος που θα προκύψει από τις εσωκομματικές διαδικασίες. 

Με το πρόσχημα ότι το ζήτημα της ψήφου των αποδήμων θέλει χρόνο και χώρο διαλόγου προκειμένου να γίνει με αποτελεσματικό τρόπο, ο ΣΥΡΙΖΑ είπε «όχι» στο σχετικό νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Εσωτερικών και επιβεβαιώνει όσους πιστεύουν ότι κάνει πολιτικό χαρακίρι. 

Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ στρέφει εναντίον του εκατοντάδες χιλιάδες ομογενείς και επί της ουσίας δημιουργεί συνθήκες πολιτικής αυτοκτονίας για το κόμμα της Κουμουνδούρου, καθώς με το «όχι» χάνει και όσους μετριοπαθείς και κεντρογενείς ψηφοφόρους είχαν απομείνει. 

Σημειώνεται ότι την πρόταση της κυβέρνησης για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού κατέθεσαν στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡIZA Σωκράτη Φάμελλο, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και ο αναπληρωτής υπουργός Θοδωρής Λιβάνιος, σε συνάντηση που είχαν χθες το πρωί. 

Ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται τα εκλογικά ποσοστά στους ομογενείς ψηφοφόρους και γι’ αυτό δεν το θέλει. Όπως συνηθίζει σε τέτοιες περιπτώσεις, η Κουμουνδούρου βάζει μπροστά τα μικροκομματικά οφέλη και δεν δείχνει να συγκινείται από την αγωνία που έχουν εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες του εξωτερικού να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές. 

Όμως έτσι δεν γίνεται σοβαρή πολιτική. Ούτε έτσι θα μπορέσει η χώρα να ξεπεράσει το μίζερο παρελθόν της. Ο κόσμος έχει ανάγκη από σοβαρότητα και σταθερότητα και αυτό αποδείχθηκε στις τελευταίες και τις προτελευταίες εθνικές εκλογές με τον σαρωτικό θρίαμβο της Νέας Δημοκρατίας. 

Ως κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε θέση να δώσει αυτή τη σταθερότητα στην κοινωνία και γι’ αυτό καταψηφίστηκε μαζικά. Η απαράδεκτη απόρριψη των περιορισμών για την ψήφο των αποδήμων επιβεβαιώνει ότι το κόμμα της Κουμουνδούρου δεν πήρε το μάθημά του από το πάθημα των δύο τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων. Η συντριβή γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ήρθε. Ο κόσμος αποδοκίμασε την τοξικότητα και τον μηδενισμό.