Η Εφη Αχτσιόγλου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στο περιστύλιο του Ωδείου Αθηνών. Δεν θέλω να είμαι αρνητικός από την πρώτη μέρα της ανακοίνωσής της, αλλά θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον… Ιησού από τη Ναζαρέτ (που λέει ο λόγος) να βάλουν στον ΣΥΡΙΖΑ για αρχηγό τους, εάν δεν αλλάξουν ιδέες, εάν δεν αποδοκιμάσουν την τοξικότητα και εάν δεν επανέλθουν στην κανονικότητα της κοινωνίας, δεν πρόκειται να κάνουν κάτι σοβαρό στις επόμενες εκλογές.

ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ του ΣΥΡΙΖΑ θα μειώνονται συνεχώς και κανένας δεν θα μπορεί να σώσει το κόμμα αυτό. Η πορεία προς τα μονοψήφια ποσοστά είναι προδιαγεγραμμένη και δεν πρόκειται κανένας να την αλλάξει εάν πρώτα δεν αλλάξουν συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ και η νοοτροπία των στελεχών του. «Η υποψηφιότητά μου δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφορά την Ελλάδα, την Αριστερά και κάθε δημοκρατικό πολίτη», ανέφερε η Εφη Αχτσιόγλου ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά της. «Αφορά το όραμά μας για μια κοινωνία ισότητας και ελπίδας», πρόσθεσε. Δηλαδή όλους τους άλλους πολίτες που δεν είναι αριστεροί δεν τους αφορά η υποψηφιότητά της; Προφανώς όχι!

ΑΚΡΙΒΩΣ εκεί φαίνεται η διαφορά από την παράταξη της ΝΔ, που είναι μια παράταξη πολυσυλλεκτική και απευθύνεται σε όλες και σε όλους. Η παράταξη της ΝΔ αγκαλιάζει όλους τους Ελληνες. Αλλοι αρχηγοί της το έκαναν με επιτυχία και άλλοι όχι. Σημασία όμως έχει ο στόχος της παράταξης. Και ο στόχος της παράταξης παραμένει ο ίδιος. Να απευθύνεται σε όλες τις Ελληνίδες και τους Ελληνες. Οχι μόνος στους δεξιούς και στους κεντροδεξιούς. Σε όλους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εάν δεν αλλάξει μυαλά δεν έχει καμία πιθανότητα σωτηρίας. Θα βολοδέρνει κοντά στο 5% και θα επιβεβαιώνει ότι δεν είναι πλέον κόμμα εξουσίας, αλλά ένα μικρό κόμμα διαμαρτυρίας που περιμένει την πρώτη… στραβή, όπως έγινε με τα Μνημόνια, για να πουλήσει τα ίδια παραμύθια με την προηγούμενη φορά. Μόνο που το 2015 δεν ξανάρχεται στη χώρα μας. Ευτυχώς!...