Η Έφη Αχτσιόγλου νωρίτερα σήμερα ανακοίνωσε και επίσημα την πρόθεσή της να είναι υποψήφια στις εκλογές για ανάδειξη νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και αμέσως ήρθαν οι πρώτες αντιδράσεις. Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται ότι ορισμένες ακολουθούν μία πιο διπλωματική οδό, ενώ κάποιες άλλες ασκούν πιο έντονη αρνητική κριτική στην απόφασή της. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, γίνεται αντιληπτό πως τα νέα για την υποψηφιότητά της δεν είναι καλοδεχούμενα από τους φίλους του κόμματος.

Μάλιστα κάτι τέτοιο ίσως να είναι ενδεικτικό και για το τι μπορεί να συμβαίνει αυτή τη στιγμή στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου, αλλά και πώς αντιμετωπίζεται η απόφαση της Έφης Αχτσιόγλου από μία μερίδα των συντρόφων της, μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη ο κόσμος του διαδικτύου, μέσα από σχετικές αναρτήσεις μεταφέρει μία εικόνα της κατάστασης.

«Με πολύ τρακ» και «τραγική» η πρώτη εμφάνιση της Έφης Αχτσιόγλου

Για παράδειγμα, σε ένα λογαριασμό στο Twitter, του οποίου η ιδιοκτήτης Marka2!! στήριζε φανατικά το προηγούμενο διάστημα τον Αλέξη Τσίπρα, έκανε, επίσης, την εξής ανάρτηση: «Πρώτη εμφάνιση της Έφης Αχτσιόγλου για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της. Με πολύ τρακ. Ένα πολύ μέτριο, δυσκοίλιο μανιφέστο που δείχνει προχειρότητα. Η σκιά του Τσίπρα, δυστυχώς την πλάκωσε. Εύχομαι να έχει να πει πολύ διαφορετικά πράγματα και να απλώσει τον λόγο της».

Στη συνέχεια, τα σχόλια που δέχθηκε ως απάντηση στα λεγόμενά της, την οδήγησαν να ανταπαντήσει με απολογητικό ύφος ότι «οι πιο όμορφες και ενδιαφέρουσες επιθέσεις που δέχομαι για την άποψή ΜΟΥ για την πρώτη εμφάνιση της Έφης Αχτσιόγλου ειναι από τους γαλαζαίους και την υπόγα του Μαξίμου. Να εξηγούμαστε. Η Έφη είναι ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με αναμφισβήτητες ικανότητες. Έχω κάνει πάρα πολλά tweet».

Επίσης, κριτική για την πρώτη εμφάνιση της Έφης Αχτσιόγλου ως υποψήφια, πλέον, αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έκανε και το σάιτ periodista που δείχνει ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τις παρακολουθεί στενά. Ειδικότερα, στη στήλη «Πυθία» αναφέρεται: «Η εμφάνιση της Έφης Αχτσιόγλου κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της για την ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν τραγική. Ήταν τραγική τόσο στο πεδίο της ουσίας, όσο και σε εκείνο της επικοινωνίας. Έδειξε τις προθέσεις της. Να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στο 3%. Θέλει ένα κόμμα παρέας, της λεγόμενης χαζοχαρούμενης Αριστεράς. Επικοινωνιακά, γνώστες της αγοράς έλεγαν: “Μα καλά αναθέτει την επικοινωνία σε εκείνους τους αποτυχημένους που οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στο 17%”. Τηλεοπτικά η εμφάνισή της ήταν κάκιστη. Και τέλος: Στο ΠΑΣΟΚ ήδη πανηγυρίζουν. Στην Χαριλάου Τρικούπη έλεγαν: “Αν εκλεγεί η Αχτσιόγλου είμαστε σίγουρα αξιωματική αντιπολίτευσης στις επόμενες εκλογές"».