Φούντωσε για τα καλά η «προεκλογική μάχη» της διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ, με τους υποψήφιους αντικαταστάτες Τσίπρα να εκτοξεύουν πυρά εκατέρωθεν. Συγκεκριμένα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Τζουμάκας βρέθηκε στο Mega όπου του ζητήθηκε να σχολιάσει τις υπόλοιπες υποψηφιότητες για την προεδρία στον ΣΥΡΙΖΑ. «Έως ένα βαθμό έχουν ιστορία πολιτικού συνδικαλισμού, διεκδικήσεων. Εκφράζουν πολιτικές, αλλά όχι πολιτική», είπε χαρακτηριστικά.

Ρωτήθηκε επίσης να εξηγήσει τι ήταν αυτό που τον έκανε να θέσει υποψηφιότητα για διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα. Τότε ο κ. Τζουμάκας είπε χαρακτηριστικά: «Βλέποντας τις εξελίξεις και έχοντας κάποιες σταθερές απόψεις για τη χώρα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, είπα ότι χρειάζεται μία πολιτική υποψηφιότητα, να ξαναγυρίσουμε στην πολιτική. Προτεραιότητα αποτελεί η πολιτική και ύστερα η οικονομία. Είναι σημαντικό να γυρίσει η κοινωνία στην πολιτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ που οραματίζομαι θα πρέπει να έχει σχέση με την ελληνική κοινωνία με απαραίτητο στοιχείο την αξιοπιστία».

Τέλος ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε σκληρή απάντηση στην κριτική που άσκησε στο πρόσωπό του ο Νίκος Μπίστης. «Ο Νίκος Μπίστης έχει παράδοση στην πολιτική της ήττας. Δεν δέχομαι από κανένα άνθρωπο της ήττας τέτοιες αντιλήψεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζουμάκας, ενώ μεταξύ άλλων τάχθηκε κατά της απλής αναλογικής.