Υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου ως διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα τάσσεται αναφανδόν ο Γιάννης Ραγκούσης με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει χαρακτηριστικά, «η εκλογή της Έφης Αχτσιόγλου στη θέση της Προέδρου και κατά συνέπεια και της Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, θα αποτελέσει την πρώτη μετεκλογική πράξη εναρμόνισης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την κοινωνία των πολλών».

Διαβάστε αναλυτικά  την ανάρτηση:

Για την εκλογη προεδρου του συριζα-προοδευτικη συμμαχια. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντιμετωπίζει την πιο δύσκολη συνθήκη αποσταθεροποίησης που θα μπορούσαμε να έχουμε φανταστεί.

Τα δύο βασικότερα θεμέλια της κοινωνικής και πολιτικής του σταθερότητας, δεν βρίσκονται πλέον εδώ για να στηριζόμαστε πάνω τους ή και για να κρύβουμε τις αδυναμίες μας πίσω από αυτά. Το 32% του 2019 είναι παρελθόν και ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας δεν είναι πια στο τιμόνι.

Υπό αυτήν την έννοια, η απόφαση της ΚΕ για εκλογή Προέδρου - άρα για την άμεση ανάκτηση του σταθεροποιητικού ρόλου που αυτός ή αυτή διαδραματίζει - στις 10 Σεπτεμβρίου, είναι μία απολύτως σωστή απόφαση.

Πρωτίστως διότι ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε μπροστά μας είναι γολγοθάς. Οι δυσκολίες στις οποίες πρέπει να ανταπεξέλθουμε είναι πολύ μεγάλες και οι κακοτοπιές αμέτρητες.

Η κοινωνία αλλάζει. Η εποχή αλλάζει. Η τεχνητή νοημοσύνη και η κλιματική κρίση ηγούνται αυτών των αλλαγών. Όπως η επιστήμη προηγείται της ηθικής, έτσι και, οριστικά πλέον, η κοινωνία προηγείται της πολιτικής.

Η κοινωνία αποφασίζει για το τι είναι πρόβλημα γι αυτήν κι όχι εμείς εκ μέρους της. Επομένως, είτε εμείς θα προτείνουμε λύσεις στη βάση όσων αποτελούν πρόβλημα για τους πολλούς, είτε οι πολλοί θα πάψουν οριστικά να μας ακούν, εμάς και τις προγραμματικές μας θέσεις.