Το τι σχολιάστηκε στους διαδρόμους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για το περιβάλλον της Έφης Αχτσιόγλου δεν λέγεται. Πολλοί –κυρίως από τη ΡΕΝΕ– μιλούσαν για δίδυμο Τζανακόπουλου-Αχτσιόγλου, που δεν έκαναν και πολλά για να βοηθήσουν τον Αλέξη Τσίπρα. Κάποιοι ενέπλεκαν και ένα άλλο πρόσωπο στην εξίσωση. Τον μέντορα της Αχτσιόγλου, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Κάποιος μάλιστα ξεστόμισε και το βαρύ «δεν μπορεί να μην περνά από το μυαλό μας η πιθανότητα εκείνες οι δηλώσεις του Κατρούγκαλου, που παραμονές των εκλογών του Μαΐου προκάλεσαν την οργή της μεσαίας τάξης και συνετέλεσαν στη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, να μην ήταν τελικά τυχαίες».

Μήπως τελικά τις έκανε για να επιταχύνει την ανάδειξή της στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, που τόσο πολύ θέλουν και επιδιώκουν ξένα κέντρα και η διαπλοκή;». Και ο παλιός συριζαίος συνέχιζε μεγαλόφωνα: «Ο Τζανακόπουλος άφησε ως γραμματέας το κόμμα σε κακή κατάσταση, η Αχτσιόγλου μαζί με τον Τσακαλώτο παραπλάνησαν τον Αλέξη Τσίπρα με περίεργο οικονομικό πρόγραμμα και ο Κατρούγκαλος έδωσε τη χαριστική βολή».

Το τέλειο σενάριο ταινίας πολιτικού θρίλερ. Η αλήθεια είναι ότι άμα η Έφη Αχτσιόγλου καταφέρει και εκλεγεί στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και επαναφέρει τον Γιώργο Κατρούγκαλο, πολύ δύσκολα θα πειστούν κάποιοι…