Στα «κάγκελα» είναι οι Συριζαίοι με τον Στέφανο Τζουμάκα μετά και τις τελευταίες δηλώσεις μέσω των οποίων έβαλε κατά των συνυποψήφιών του αφήνοντας αιχμές και κατά του Αλέξη Τσίπρα, ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλισε και η αναφορά του σε πολιτικά… UFO

Το τι ακούγεται στον ΣΥΡΙΖΑ δεν λέγεται. Από το ότι τον «μαζέψαμε και του δώσαμε και ρόλο» μέχρι άλλα που δεν γράφονται. Μάλιστα δεν είναι λίγοι και αυτοί που πατούν πάνω στην υπόθεση… Τζουμάκα για να υποστηρίξουν πως έχουν δίκιο ως προς τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους… πασοκογενείς, τους λεγόμενους και «μουσαφίρηδες».

Τι ήταν αυτό που προκάλεσε την… έκρηξη; Οι δηλώσεις του την Τετάρτη στο Open όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους συνυποψήφιούς του λέγοντας πως «κατεβαίνουν κάποιοι υποψήφιοι που είναι φανατικοί της πολιτικής που έφερε την ήττα και τώρα δεν ξέρουν τίποτα για τον φόνο. Ο καθένας έχει μια ευθύνη».

Δεν σταμάτησε εκεί. Σημείωσε ακόμη ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «χρειαζόταν μια πολιτική υποψηφιότητα. Οι άλλες είναι του πολιτικού συνδικαλισμού. Υπάρχει ζήτημα πολιτικής. Θα έχουμε πολιτικές κυβερνήσεις; Να κατέβουν οι ομάδες των χρηματιστών, να κατέβουν οι ομάδες των επιχειρήσεων, να κατέβουν οι ομάδες που έχουν τα ΜΜΕ».

Και συνέχισε: «Η επιχειρηματική τάξη της χώρας είχε κοινοβουλευτική ομάδα στο ΠΑΣΟΚ. Και στη ΝΔ αντίστοιχη. Λοιπόν, το ίδιο θέλουν και τώρα. Η Κυριακάτικη Καθημερινή είχε αφιέρωμα στους υποψήφιους. Εγώ δεν υπήρχα. Υπάρχει ζήτημα πολιτικής υποψηφιότητας και πολιτικής κατεύθυνσης στη χώρα».

Μάλιστα έκανε λόγο για «σύστημα διαπλοκής που θέλει να παρέμβει για να πριμοδοτήσει ορισμένους υποψήφιους σε ένα κόμμα της Αριστεράς. Δείτε την επιδίωξη να ελέγχουν τις πολιτικές ηγεσίες. Δεν θα περάσουν καλά».

Και μετά τα όσα είχε δηλώσει για τις ανεμογεννήτριες και τις φωτιές το τερμάτισε λέγοντας πως «οργανώνεται μια στρατηγική. Θα τα πούμε το 2031. Το είχαν ξανακάνει το 1974 μέχρι το 82, το ζήσαμε. Οκταετία. Υπάρχει ένα σχέδιο όχι μόνο της εγχώριας τάξης αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».

Τέλος χαρακτήρισε τη δική του υποψηφιότητα ως «υποψηφιότητα του αύριο» και μίλησε για… πολιτικά UFO.«Υπάρχουν» είπε «πολιτικοί που είναι 40 ετών πού είναι 5.000 χρονών. Είναι βαθιά καθυστερημένοι για να μην πω βαρύτερες εκφράσεις. Πολιτικά UFO τα λέω. Αλλά συμμετέχουν στην πολιτική και αυτό έχει συνέπειες για κάθε χώρα. Γνώρισα επί 6,5 χρόνια στις Βρυξέλλες άπειρα τέτοια UFO».

Για να καταλήξει με αιχμές και κατά του Αλέξη Τσίπρα για την πολιτική που ακολούθησε μέχρι τις εκλογές.