Τη σαφή του αντίθεση στις δηλώσεις του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη, ο οποίος απέδωσε τη συντριβή του κόμματος στις εκλογές της 21ης Μαΐου στο... «σύνδρομο της Στοκχόλμης» που θεωρεί ότι πιθανά υπάρχει σε ένα μέρος των ψηφοφόρων, κατέθεσε ο Κώστας Μπάρκας.

«Διαφωνώ πλήρως, οριζοντίως και καθέτως. Καμία σχέση με την πραγματικότητα», είπε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Real. «Διαφωνώ πλήρως, αν έχει δηλώσει κάτι τέτοιο, διαφωνώ πλήρως, δεν φταίει ο λαός, δεν φταίει η λαϊκή ετυμηγορία για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών. Ο κόσμος ψήφισε πολιτικά σχέδια, ψήφισε με βάση το δικό του συμφέρον και καλά έκανε. Εμείς πρέπει να σεβαστούμε τη λαϊκή ετυμηγορία. Εγώ τη σέβομαι τη λαϊκή ετυμηγορία. Διαφωνώ πλήρως αν έχει δηλώσει κάτι τέτοιο ο κ. Ξυδάκης», είπε ο Κώστας Μπάρκας.

Φαίνεται πώς όσο περνάει ο καιρός, η σύγχιση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται απόλυτη θολούρα, με τους εναπομείναντες ψηφοφόρους να  «ψάχνουν» για μια στοιχειώδη σοβαρότητα, την οποία πυροβόλησε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας όταν μετέθεσε την ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα στους... άλλους.