Στο πλαίσιο των επισκέψεων που υλοποιεί η Νέα Δημοκρατία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, κλιμάκιο με επικεφαλής τον Συντονιστή εκλογικού αγώνα, πρώην Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Χαρδαλιά, και την υποψήφια Βουλευτή, πρώην Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στις Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας και Ιθάκης στις 3 και 4 Ιουνίου.

Ο κ. Χαρδαλιάς και η κ. Ζαχαράκη επισκέφθηκαν το Αργοστόλι, το Ληξούρι, το Φισκάρδο, την Αγία Ευφημία, τις περιοχές της Σάμης, της Άσσου και του Πόρου, καθώς και του Λισαετού στην Ιθάκη, συνοδευόμενοι από τα μέλη της ΔΕΕΠ. Συναντήθηκαν με στελέχη του κόμματος, επισκέφθηκαν τοπικά καταστήματα όπου και συνομίλησαν με πολίτες, επιχειρηματίες και εργαζόμενους και αντάλλαξαν απόψεις με εκπροσώπους αρχών και φορέων της περιοχής.

Στις δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος των επισκέψεων, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε: «Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε και να συνομιλήσουμε με τους συμπολίτες μας και με τους ανθρώπους που καθημερινά κοπιάζουν και παλεύουν για τις οικογένειές τους και για τον τόπο τους.

Το συμπέρασμα αλλά και το μήνυμά τους ένα και μοναδικό, γεμάτο ενθουσιασμό αλλά και αίσθημα πατριωτικής ενσυναίσθησης και ευθύνης. Ασφαλής αυτοδυναμία, για σταθερή κυβέρνηση και Ισχυρή Ελλάδα! Το κοντέρ στις 25 Ιουνίου μετράει από το μηδέν. Και ο πήχης της αυτοδυναμίας θα ανέβει πιο ψηλά αν έχουμε – πράγμα εξαιρετικά πιθανό – περισσότερα κόμματα στη Βουλή.

Χρειαζόμαστε, λοιπόν, τις ίδιες κι ακόμα περισσότερες ψήφους για να έχουμε αυτοδύναμη Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Σε κάθε άλλη περίπτωση - και το λέει ξεκάθαρα η Αντιπολίτευση- δεν θα έχουμε Κυβέρνηση. Γι’ αυτό η αυτοδυναμία δεν είναι κομματική σκοπιμότητα, είναι εθνική αναγκαιότητα. Οι εκλογές δεν γίνονται, όπως επιχειρούν να πείσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, για την ανάδειξη Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά Κυβέρνησης.
Το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο: αυτοδύναμη Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για σταθερά βήματα μπροστά ή ακυβερνησία και περιπέτεια;»

Από την πλευρά της η κ. Ζαχαράκη, δήλωσε: «Κεφαλονιά και Ιθάκη και φέτος το καλοκαίρι, θα πρωταγωνιστήσουν στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού με ένα βασικό γνώμονα: την ποιότητα υπηρεσιών.

Με αφορμή την επίσκεψή μου στην Ιθάκη, και στην Άσσο, Φισκάρδο και Σκάλα της Κεφαλονιάς, διαπίστωσα μετά από αναλυτική συζήτηση με τους επαγγελματίες της περιοχής αλλά και τα στελέχη της αυτοδιοίκησης, την αισιοδοξία τους για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, όπως η εύρεση προσωπικού αλλά και η βελτίωση των υποδομών.

Στην κοινή μας μάχη για ένα πιο φωτεινό μέλλον για την Ελλάδα, οι λέξεις σταθερότητα και ασφάλεια αποτελούν βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και αυτό μπορεί να συνεχίσει να το εξασφαλίζει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.»