«Οι απόψεις Κατρούγκαλου δεν είναι μειοψηφικές στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που έδωσε στον Νίκο Ευαγγελάτο και στην εκπομπή «Live News». 

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι αυτή η δυσβάσταχτη αύξηση της φορολογίας στη μεσαία τάξη είναι «κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ» και υπενθύμισε ότι το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση «δεν μας είπε ότι θα έφερνε τον νόμο Κατρούγκαλου και όμως τον έφερε». 

«Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θυμούνται τι εισφορές πλήρωναν επί ΣΥΡΙΖΑ και τι εισφορές πληρώνουν τώρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος αποκάλυψε εν τη ρύμη του λόγου του το πραγματικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση των εισφορών.

Μιλώντας για την δημόσια υγεία, ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν έχουμε παντού την ίδια περίθαλψη στα νοσοκομεία και για αυτό η κυβέρνηση επιμένει στην αξιολόγηση. Καταγράφονται, είπε, καθυστερήσεις για ραντεβού και εγχειρήσεις και μεγάλο μέρος του προβλήματος είναι τα απομεινάρια του covid. «Χρειάζονται προσλήψεις και να πληρώνουμε καλύτερα τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Δεν έχουμε λύσει ακόμα το πρόβλημα της στελέχωσης στην περιφέρεια» σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τη δημόσια ασφάλεια και είπε ότι έχουν γίνει βήματα, αλλά συμπλήρωσε, μιλώντας για τα περιστατικά αστυνομικής βίας, ότι έχουν καταγραφεί τέτοια περιστατικά και ότι υπάρχουν όρια στο πού μπορούν να φτάσουν οι αστυνομικοί. Μίλησε επίσης για την πανεπιστημιακή αστυνομία και είπε ότι έχει γίνει σαφές στην κοινωνία ότι τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι χώρος μάθησης και όχι ανομίας.

Αυτή ήταν η τελευταία συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, λίγες ώρες πριν κλείσει την προεκλογική εκστρατεία με την ομιλία του στο Θησείο. 

Δείτε τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη: