Αφού κατέληξε ότι η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ χθες, στην πλατεία Συντάγματος, «έδωσε το μήνυμα της νίκης που θα πάει απ' άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα έως την Κυριακή» και αφού αράδιασε κάμποσα «δεν αντέχεται» για να πείσει ότι πρέπει να φύγει το «καθεστώς Μητσοτάκη», ο Αλέξης Τσίπρας επιστράτευσε και την... ψυχολογία, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κυνηγήσει το όνειρό του για εξουσία.  

«Αν σας ρωτούσα ποιο είναι το βασικό χαρακτηριστικό με βάση το οποίο μάθαμε τον κ. Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό τα τέσσερα αυτά χρόνια, θα μου απαντούσατε ότι είναι το έλλειμμα της ενσυναίσθησης», ρώτησε και απάντησε ο ίδιος, για να συμπληρώσει ότι «δεν νοιάζεται, δεν νιώθει τα συναισθήματα και τις αγωνίες των ανθρώπων. Δεν νοιάζεται για την αλήθεια, για τη δικαιοσύνη, το φιλότιμο, ακόμα και για τις ζωές των ανθρώπων».

Την ικανότητα αυτή θεωρεί ότι διατηρεί ο ίδιος, όπως προφανώς εκφράστηκε και στην τραγωδία στο Μάτι, για την οποία, πέρα από τη διάσταση του εγκλήματος που της αποδίδουν οι συγκλονιστικές μαρτυρίες στη δίκη, δεν βγήκε ποτέ να ζητήσει ένα «συγγνώμη». Εκτός, αν νομίζει, ότι αυτή τη διατηρεί εκ των προτέρων επειδή «εμείς δεν καταγόμαστε από παλάτια», όπως είπε χθες, κλείνοντας την ομιλία του, για να διαστρεβλώσει ακόμα και την ίδια τη λογική και την επιστήμη της ψηχολογίας που επικαλέστηκε νωρίτερα.